Απίστευτη ιστορία εκβιασμού στην περιοχή του Φοίνικα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένας 27χρονος απαιτούσε… λύτρα, για να δώσει πίσω σε 29χρονο τη μοτοσικλέτα του!


Όλα άρχισαν πριν αρκετό καιρό, όταν δράστης και θύμα είχαν οικονομικές συναλλαγές. Ο 29χρονος χρωστούσε στον 27χρονο 285 ευρώ. Κι επειδή δεν είχε να του τα δώσει πίσω, του έδωσε τη… μοτοσικλέτα του, έως ότου έβρισκε τα χρήματα.

Μόνον που, όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει τα χρήματα και να πάρει τη μοτοσικλέτα, οι όροι είχαν… αλλάξει! Ο 27χρονος ζητούσε, πλέον, 600 ευρώ!

Μη μπορώντας να κάνει τίποτε άλλο, ο 29χρονος απευθύνθηκε στους αστυνομικούς
του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση σύλληψης του δράστη. «Σημάδεψαν» τα χρήματα των λύτρων και παρακολουθούσαν το σημείο όπου κλείστηκε το ραντεβού, για χθες, 22 Αυγούστου 2016. Έτσι, αμέσως μετά τη «συναλλαγή», οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο κι έναν συνομήλικό του, που έπαιζε το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Όμως η υπόθεση έβγαλε… λαβράκι, καθώς στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και ναρκωτικά! Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν επτά μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 16,8 γραμμαρίων, μικροδέμα κοκαΐνης βάρους 0,5 γραμμαρίου, δέκα ναρκωτικά δισκία, 1.350 ευρώ. πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου, κάλυκα αβολίδοτου φυσιγγίου και τρεις βολίδες φυσιγγίων.


Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και Νόμου «Περί όπλων».  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.