[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

"Άνοιγαν" σπίτια στο ΠανόραμαΤριμελή συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε οικίες του Πανοράματος Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 19 και 18 ετών, ενώ αναζητείται συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.


Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι διαρρήκτες «άνοιξαν» από τα μέσα Ιουλίου και μετά εννέα σπίτια, απ' όπου άρπαξαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 85.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, οι δράστες τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, αλλάζοντας έτσι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του.

Επιπλέον, φαίνεται ότι κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, ενώ κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από τέσσερα οχήματα τις πινακίδες κυκλοφορίας. 

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ένα πιστόλι κρότου (πιστή απομίμηση), ένα ζευγάρι ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, ένας φορτιστής φορητού πομποδέκτη και μία μεμβράνη, την οποία τοποθετούσαν για την αλλαγή χρώματος του οχήματος.

Εντοπίστηκε εξάλλου και το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]