[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΕΚΑΣΘ, ΕΝΦΙΑ και ΟΑΣΘ στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κοροϊδία χωρίς τέλος με το ΕΚΑΣ!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κοροϊδίας συνέχεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η επιστροφή του ΕΚΑΣ σε μερίδα εξ αυτών (25.000 από 163.000 που το έχασαν στις περικοπές του Ιουλίου) μεταφέρεται κατά έναν μήνα, δηλαδή για τον Οκτώβριο, και όχι τον Σεπτέμβριο, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση".

ΕΘΝΟΣ: "Τα 13 μυστικά για να ....ξεφουσκώσετε τον ΕΝΦΙΑ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φουσκωμένο" μέχρι και 100% εκκαθαριστικό για τον φετινό ΕΝΦΙΑ θα παραλάβουν από τον ατομικό τους λογαριασμό στο Taxisnet στο τέλος Αυγούστου οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει 13 λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση Ε9 τα οποία αφορούν κυρίως την "ταυτότητα" και τα δικαιώματα της ακίνητης περιουσίας τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα απόρρητα αρχεία του Σόρος στη φόρα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η “απόστολος του Σιωνισμού” Χίλαρι Κλίντον, φέρνει τη Νέα Τάξη του Ισλάμ και του Θηρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σχέδιο Β' για τους φόρους στα καύσιμα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεσους φόρους 4,25 δισ. ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν 6,1 εκατ. φορολογούμενοι ώστε το υπουργείο να συγκεντρώσει 25 δισ. που έχει υπολογίσει από φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου. Μέχρι τον Ιούλιο έχουν εισπραχθεί από άμεσους φόρους περίπου 8 δισ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Εθνική άμυνα από τους δικαστές".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δικαιοσύνη είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας. Στην σημερινή Ελλάδα όμως, ίσως αυτό να είναι το τελευταίο προπύργιο αμύνης έναντι της παρακμής και η τελευταία γραμμή εθνικής κυριαρχίας στην χώρα, όπου η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία έχουν παρεκκλίνει τραγικά της θεσμικής αποστολής τους".

Η ΑΥΓΗ: "Αγγλικού τύπου φορολογικοί έλεγχοι".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με νέα "όπλα" βγαίνουν στο εξής οι διωκτικές αρχές στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας και την εμπειρία που απέκτησαν στα ειδικά σεμινάρια που παρακολούθησαν στο Λονδίνο και το Παρίσι. Στο μικροσκόπιο θα μπαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων ετών, οι επαγγελματικές δαπάνες, τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία των ελεγχομένων, ώστε να εντοπίζονται, χάρη στις νέες δυνατότητες που δίνει η πληροφορική, οι παραβάτες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εξώδικα και τελεσίγραφα. Πόλεμος μέχρις εσχάτων για μια τηλεοπτική άδεια".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "κορυφώνεται η κόντρα καναλαρχών και κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό μέρος του διαγωνισμού απέστειλε ο ΣΚΑΪ, ενώ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι προχωρά με όπλο την αδιαφάνεια. Με διερεύνηση του σκανδάλου της Digea απαντούν κυβερνητικά στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι "μπραβιλίκια και τσαμπουκάδες δεν χωράνε".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθώς η τουριστική σεζόν βαίνει προς το τέλος της , ο φοροελεγκτικός μηχανισμός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, πλην τουριστικού κλάδου. Στο στόχαστρο έχουν τεθεί γιατροί, μηχανικοί, υδραυλικοί, λογιστές , ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι κ.α".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο ΟΑΣΘ παίζει... καθυστερήσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η διοίκηση του Οργανισμού, παρά την προαναγγελθείσα για χθες προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της επίσχεσης, ροκανίζει τον χρόνο με νομικό τερτίπια. Έτσι, με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα, νέα ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό, που ξοδεύει χρόνο και χρήμα για να μετακινηθεί».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαίλαπα παλιών και νέων μέτρων τους σπρώχνει στον αφανισμό".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε λαίλαπα μέτρων σε βάρος τους, το ερχόμενο φθινόπωρο, που είτε ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, είτε περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ για την περίοδο 2015-2020".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα κλαρίνα του πλεονάσματος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον απόηχο των κλαρίνων που συνόδευσαν την παρουσία του στο Αθαμάνιο Άρτας, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό ενός οικονομικού success story-με βασική ύλη τα πρωτογενή πλεονάσματα-ενόψει της ΔΕΘ και του νέου πολιτικού κύκλου που ανοίγει τον Σεπτέμβριο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Κοινωνία ώρα μηδέν".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δέκα περίπου ημέρες αναμένεται στην Αθήνα η άφιξη της τρόικας, ώστε να προετοιμαστεί η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου". Τα εργασιακά , η περαιτέρω "απελευθέρωση" επαγγελμάτων και η διαδικασία ρύθμισης των κόκκινων δανείων είναι τα σημαντικότερα κεφαλαία. Κανένα από αυτά δεν θα είναι εύκολο, παρότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει από εβδομάδες αναγγείλει ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει με ταχύ ρυθμό.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SOS προς εγκύους  για χρήση παρακεταμόλης
“Οι έγκυες γυναίκες που παίρνουν παρακεταμόλη ίσως αυξάνουν τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής μια Ελληνίδα ερευνήτρια. «Τα αποτελέσματα μας άφησαν έκπληκτους», δήλωσε η Εύη Στεργιακούλη, επικεφαλής της μελέτης”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Η σελήνη φέρνει την κόλαση
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένα τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων προκαλούν το αποψινό ολόγιομο φεγγάρι και η αόρατη (δεν διακρίνεται από κανένα σημείο του πλανήτη) αλλά πολύ ισχυρή συμπαντική οριακή έκλειψη της Σελήνης κατά τη διάρκεια της πανσελήνου στις 25 μοίρες του Υδροχόου».

FREDDO: Έδωσαν τέλος μαζί μάνα και γιος
«Μητέρα και γιος, η 57Χρονη Ιωάννα και ο 28χρονος Βασίλειος Γκλιάτης, αποφάσισαν μαζί να κόψουν το νήμα που τους ενώνει με τη ζωή και να αυτοκτονήσουν πριν από περίπου 10 ημέρες», σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Freddo». Ωστόσο, όπως προσθέτει, «τα άψυχα κορμιά τους, που βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο, εντοπίστηκαν μόλις το μεσημέρι της Τρίτης, μία μέρα μετά τη γιορτή της Μεγαλόχαρης, από την έντονη δυσοσμία που ανάγκασε τους ενοίκους της πολυκατοικίας να καλέσουν την Αστυνομία...»

KONTRANEWS: "Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός και διεύρυνση της κυβέρνησης με νέα πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια σειρά πρωτοβουλιών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μνημόνια, την οικονομική κρίση, την υπερφορολόγηση του λαού, τις προκλήσεις της διαπλοκής και του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος καθώς και τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης".

STAR PRESS: Δολοφόνε, έφαγες τα παιδιά μας
Η εφημερίδα αναφέρεται στο ατύχημα της Αίγινας, με τέσσερις νεκρούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "9+1 αλλαγές στη φορολογία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπαράζ 9+1 νέων φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην ισχύουσα νομοθεσία φέρνει από το φθινόπωρο η αναγκαία υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Οι αλλαγές θα αφορούν τη φορολογία εισοδήματος, το καθεστώς του ΦΠΑ , τους πλειστηριασμούς, την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο και το φορολογικό πιστοποιητικό".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε "διακοπές " το ΧΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η θερινή ραστώνη "κτύπησε" το ελληνικό Χρηματιστήριο. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει υποχωρήσει αισθητά. Ενδεικτικό είναι ότι ο τζίρος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν μόλις 13,6 εκατ. ευρώ, ο δεύτερος χαμηλότερος του έτους. Η πτώση των συναλλαγών δεν περιορίζεται μόνο σε μετοχές μικρών επιχειρήσεων, αλλά αφορά ακόμη και τα χαρτιά των blue chips".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]