[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν πάρκινγκ στο κέντρο


Η δημιουργία χώρων στάθμευσης και πρασίνου είναι η σημαντικότερη παρέμβαση που πρέπει να γίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης.Αυτό προκύπτει από έρευνα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την οποία δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη".

Στο ερώτημα "Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε να γίνουν στο κέντρο και σε ποιες περιοχές του;" ποσοστό 29,32% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πρέπει να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης και το 14,16% χώροι πρασίνου. 

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που προτάθηκαν είναι: καλύτερη αστική συγκοινωνία (9,63%), ολοκλήρωση μετρό (7,89%), αποκατάσταση κτιρίων κέντρου (6,49%), καλύτερη καθαριότητα (5,95%), επέκταση ποδηλατοδρόμων (5,21%), βελτίωση-διαπλάτυνση πεζοδρομίων (4,26%), διαπλάτυνση οδών (3,63%), απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο (3,26%), θαλάσσια συγκοινωνία (2,63%), εναλλακτική συγκοινωνία, δηλαδή ποδήλατα αλά κάρτ (1,32%), πεζοδρόμηση λεωφόρου Νίκης (1,13%), ολοκλήρωση έργων στην παραλία (0,92%), λιγότερα τραπεζοκαθίσματα στη λεωφόρο Νίκης (0,92%), δημιουργία πάρκων (0,92%), πεζοδρόμηση οδών του κέντρου (0,82%), ανάπλαση πανεπιστημιούπολης (0,82%) και φυτά στα δώματα των κτιρίων (0,72%).

Όσον αφορά τις πρόσφατες παρεμβάσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας δε έχει κερδίσει τον κόσμο, αφού κρίθηκε από το 35% πετυχημένη, από το 37% αποτυχημένη, ενώ ποσοστό 28% των ερωτηθέντων τη χαρακτήρισε "έτσι κι έτσι".

Οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και η κατάργηση θέσεων στάθμευσης χαρακτηρίστηκαν αποτυχημένες από το 34%, επιτυχημένες από το 26% και από το 40% "έτσι κι έτσι".  Οι ποδηλατοδρόμοι είναι μία αποτυχημένη παρέμβαση για το 35% των ερωτηθέντων, πετυχημένη για το 23% και "έτσι κι έτσι" για το 42%.

Σχετικά με τα σημεία όπου θα πήγαινε κάποιος έναν επισκέπτη, ο Λευκός Πύργος είναι πρώτος και με διαφορά και ακολουθεί η... πλατεία Αριστοτέλους. Παρόλα αυτά, σημαντική περιοχή θεωρεί η πλειοψηφία την Άνω Πόλη!

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]