[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η Τουρκία δε δίνει άδεια για εορτασμό στην Παναγία Σουμελά του ΠόντουΔεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.


Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επιτρέψει το 2010, για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, να τελεστεί θεία λειτουργία στο εμβληματικό και ιστορικό μοναστήρι του Πόντου. Ωστόσο φέτος δεν έδωσε άδεια επικαλούμενο τις συνεχιζόμενες εργασίες στήριξης των υπερκείμενων βράχων του όρους Μελά.

Στην απάντησή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο το υπουργείο ενημέρωσε τον πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο πως οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη από το Σεπτέμβριο του 2015 δεν προβλέπεται να περατωθούν πριν από τις 15 Αυγούστου και έτσι «ακυρώθηκε» η προγραμματισμένη τέλεση της λειτουργίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τουρκικές αρχές μετά το τέλος των εργασιών στήριξης των βράχων θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης της μονής, οι οποίες και «θα γίνει προσπάθεια» να περατωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Ιούνιο στη Παναγία Σουμελά του Βερμίου είχε εκφράσει την ελπίδα ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Οι ελπίδες όμως αυτές δεν επαληθεύτηκαν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]