Δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Σοχού και της γύρω περιοχής από τον πρωινό σεισμό των 4 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο το χωριό.


Όπως έγραψαν στην ιστοσελίδα του Ευρομεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση τους... ξύπνησε, αλλά δεν τους ανησύχησε. 

"Με ξύπνησε", έγραψε ένας κάτοικος του Χορτιάτη, που απέχει 23 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, ενώ ένας κάτοικος Θέρμης, από απόσταση 31 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, ανέφερε: "Διήρκεσε 2 με 3 δευτερόλεπτα, ήταν σχεδόν ανεπαίσθητος. Συνοδεύτηκε από μικρή βοή".

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, από την οποία, ένας κάτοικος, ανέφερε : "Καλός και... σύντομος", αλλά και στο Κιλκίς, όπου η εκεί μαρτυρία, γραμμένη στα αγγλικά, έλεγε: "Δεν κουνηθήκαμε, αλλά ακούσαμε τον ήχο από τα έπιπλα".

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 8.17 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην κωμόπολη Σοχός, 63 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.