Νέα ένσταση, για να μην κληθεί να καταβάλει 4,5 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές προς το πρώην ΤΥΔΚΥ (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων) που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 1999-2008 ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Τα χρήματα αυτά αφορούν την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπάλληλοι του ΙΚΑ επέδωσαν βεβαίωση οφειλής στην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, η οποία μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο 104,9 FM» διευκρίνισε ότι, αν υπολογιστούν οι προσαυξήσεις, τα χρήματα θα είναι πολλά περισσότερα.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η νομική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης καλείται μέσα στις επόμενες 30 ημέρες να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να καταθέσει ένσταση σχετικά με την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού. 

«Εμείς θεωρούμε ότι δεν έγινε αντιπαραβολή με τις μισθοδοτικές καταστάσεις, που βρίσκονται στο αρχείο του Δήμου. Τώρα, τον έλεγχο που δεν έκανε το ΙΚΑ θα πρέπει να τον κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος.

Επιπλέον, λόγω των οφειλών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα που φτάνουν τα 3,6 εκατ. ευρώ.