Με την ανεργία ασχολούνται σήμερα, δύο εφημερίδες. Η μία μας λέει πως δημιουργήθηκαν 20.000 νέες θέσεις εργασίας σε έναν μήνα. Η άλλη ότι οι περισσότερες από αυτές είναι μερικής απασχόλησης...


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σχέδιο άλωσης της Ελλάδος".
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Τα βρόμικα σχέδια του μεγαλοεπενδυτή-"φιλάνθρωπου" Τζορτζ Σόρος για την αξιακή άλωση της ελληνικής κοινωνίας και τον ωμό επηρεασμό της πολιτικής ζωής αποκαλύπτονται πλέον σε όλο τους το μεγαλείο από όσα στοιχεία παρουσιάζονται στους περισσότερους από 2.500 φακέλους των Οργανισμών Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations) που διέρρευσαν οι χάκερ της ομάδας DC Leaks".

ΕΘΝΟΣ: "Πράσινο φως για εφάπαξ, μερίσματα και... γάζες".
Η εφημερίδα σημειώνει: "Ζεστό χρήμα" στην αγορά ρίχνει το Δημόσιο καθώς τα κρατικά ταμεία άνοιξαν τις πληρωμές για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και προμηθευτές από τα υπουργεία και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περιμένουν χάος στην Ελλάδα: Στήνονται κρεμάλες
H εφημερίδα προσθέτει: «CIA: “Έρχεται αλλαγή καθεστώτος σε Ελλάδα - Τουρκία”» και «οι ΗΠΑ αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα από τη βάση του Ιντσιρλίκ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χωρίς αντίκρισμα οι μειώσεις στις επικουρικές".
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις επικουρικές, καθώς οι μειώσεις που επιβάλλονται σε όσους έχουν άθροισμα πάνω από 1.300 ευρώ με την κύρια σύνταξη αποδεικνύεται πλέον με αριθμούς ότι δεν επαρκούν για να λύσουν το οξύ ταμειακό πρόβλημα του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης(ΕΤΕΑ) που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα ρευστοποίηση ομολόγων ύψους 50 έως 90 εκατ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Προς νέα κρίση στην Ευρώπη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Παρά το γεγονός ότι η Βρεταννή Πρωθυπουργός Τερέζα Μαίη, δεν βιάζεται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνος για να εξελιχθεί η μακρά διαπραγματευτική διαδικασία του Brexit όλο και πιο πυκνοί είναι οι οιωνοί στις διεθνείς αγορές ότι μια νέα καταιγίδα πιο έντονη και από εκείνη του 2008 είναι απολύτως πιθανή πριν τελειώσει ο επόμενος χειμώνας".

Η ΑΥΓΗ: "Δυναμική στην αγορά εργασίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Ιούλιο ήταν η υψηλότερη καταγεγραμμένη από το 2001 μέχρι σήμερα για αυτόν τον μήνα. Ειδικότερα σχεδόν 20.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον φετινό Ιούλιο με ενθαρρυντική την παράμετρο ότι η αυξητική τάση εμφανίζει διάρκεια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μάγκες με δημόσιο χρήμα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Άφθονο έρρεε το δημόσιο χρήμα στα ταμεία του "ιδιωτικού" ΟΑΣΘ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι επιδοτήσεις ήταν ανάλογες με αυτές του Οργανισμού Συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, ο οποίος υλοποιεί τριπλάσιο έργο"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μερικής απασχόλησης μια στις δυο προσλήψεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Την παγίωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης κυρίως νέων, χαμηλά αμειβομένων, καταδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τις καταγραφές από το σύστημα "Εργάνη" τον Ιούλιο οι προσλήψεις ανήλθαν σε 201.793 ξεπερνώντας τις απολύσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις κατά 19.281".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Μας ταΐζουν ελαιόλαδο-μαϊμού
Όπως διαπίστωσε η εφημερίδα “ανθεί το λαθρεμπόριο ελαιόλαδου-μαϊμού στην Κεντρική Μακεδονία. Παρά τους ελέγχους, τον εντοπισμό μέχρι τώρα δύο εταιρειών και τη σύλληψη δεκάδων μικροπωλητών, οι πλανόδιοι εξακολουθούν να προωθούν χρωματισμένο σπορέλαιο και να το πουλούν στην αγορά ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλεί το λαό που φοροληστεύει".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Στην ενεργοποίηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών προχωρά εδώ και τώρα η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας εκβιασμούς και απειλές στα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες "οφειλές" στην εφορία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πολιτική τρικυμία προκαλεί το ναυάγιο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μια φημολογία που συνέδεε κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας και επεκτάθηκε στο Διαδίκτυο αρκούσε για να προκαλέσει αναταραχή στο Μαξίμου και να αναδείξει το πιεστικό κλίμα μέσα στο οποίο πορεύεται η κυβέρνηση. Η υπόθεση εξάλλου προκάλεσε και πολιτική τρικυμία με φόντο τις εξωθεσμικές δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έφτιαξαν νέα μορφίνη χωρίς παρενέργειες
«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι επιστήμονες ίσως βρήκαν μια εναλλακτική λύση για τον πόνο αντί της μορφίνης. Μια ομάδα αμερικανών και γερμανών επιστημόνων δημιούργησε ένα νέο ισχυρό συνθετικό οπιούχο φάρμακο, το οποίο μπλοκάρει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με την μορφίνη, χωρίς μάλιστα να έχει τις -συχνά επικίνδυνες- παρενέργειές της. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι επιτέλους βρήκαν μια πιο ασφαλή φαρμακευτική λύση από τη μορφίνη, χωρίς παρενέργειες», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: «Σκιές» στο θρίλερ της Αίγινας
“Επιβάτες της τουριστικής λάντζας «Αντωνία», την οποία έκοψε στη μέση το σκάφος «Ντουέντε», επιμένουν στην εκδοχή της εγκληματικής εγκατάλειψης από τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, κατηγορούμενο οδηγό του ταχύπλοου, ενώ άλλοι εκτίμησαν ότι δεν ήταν καν εκείνος ο χειριστής του σκάφους την ώρα της πρόσκρουσης”, τονίζει η εφημερίδα.

FREDDO: Ντροπή! Εικόνες σοκ στο γηροκομείο της Αθήνας
«Δωμάτια βρώμικα, γέροντες που ζουν μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά, παρατημένα φαγητά και αποφάγια σε αλουμινόχαρτο σχεδόν σε κάθε γωνιά, τουαλέτες που αναδίδουν δυσοσμία, πατώματα μαύρα από τη βρώμα, είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς μέσα στο Γηροκομείο Αθηνών», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: "Πέντε χρόνια αναστολή για όλα τα χρέη σε εφορίες και τράπεζες για να γλιτώσουμε".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Επικίνδυνη ασφυξία στο σύνολο της οικονομίας έχει προκαλέσει ο φαύλος κύκλος των χρεών που έχουν ιδιώτες και επιχειρήσεις σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε συνδυασμό με τα 350 δισεκατομμύρια που μας ζητάνε να πληρώνουμε οι τοκογλύφοι δανειστές μας".

STAR PRESS: Θρίλερ με Φλαμπουράρη - Σταθάκη στο σκάφος- φονιάς
«Βαρύτατη καταγγελία από τον αδελφό του 58χρονου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, που πνίγηκε στο στενό της Πέρδικας το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο 77χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχυπλόου-φονιάς», γράφει η εφημερίδα και δημοσιεύει την απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου σε φήμες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γηράσκει" η οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας εξελίσσεται η δημογραφική γήρανση με αποτέλεσμα μαζί με την ανεργία και παρά τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για τη μελλοντική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο εργασιακό τοπίο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Οι προσλήψεις νέων ηλικίας έως 29 ετών σε θέσεις... μερικής και "εκ περιτροπής" εργασίας σε ποσοστό έως 54% αύξησαν τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα κατά 19.281 θέσεις τον Ιούλιο και κατά 67.480 στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου".