Απίστευτη ταλαιπωρία, χωρίς να ευθύνονται, ζουν  από σήμερα οι Θεσσαλονκείς. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ άρχισαν επίσχεση εργασίας και, για να πάνε στις δουλειές τους, έχουν μόνον Ι.Χ. και ταξί!


Οι εργαζόμενοι ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους και συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης είχε ανακοινώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού θα καταθέσει αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι. Κάτι τέτοιο, όμως, ως τώρα, δεν έχει γίνει.

Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μία, άνευ προηγουμένου, κόντρα, με προφανή σκοπό τη δημιουργία δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη και την κατάργηση του ΟΑΣΘ. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, όταν γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για τη συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, ο νυν ΟΑΣΘ θα προηγείται έναντι των υπολοίπων, καθώς διαθέτει τεχνογνωσία, προσωπικό και υλικό!

Όσον αφορά τις υπουργικές προτροπές για τη λύση μέσω ΣΑΣΘ, είναι άνευ αντικειμένου, αφού για να υπάρξει Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν... αστικές συγκοινωνίες.

ΟΑΣΘ και υπουργείο επιρρίπτουν, ο ένας, ευθύνες στον άλλον, υποστηρίζοντας ότι ο καθένας λέει... ψέμματα. Χρησιμοποιούν, δε, τους αριθμούς, για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους, αποδεικνύοντας, ότι, τελικά, η αλήθεια είναι... κάπου στη μέση.

Το γεγονός είναι ένα: Για να πάει ένας Θεσσαλονικιός που ζει στο Λαγκαδά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να εργαστεί, ή για οποιαδήποτε άλλη εργασία, ή πρέπει να πάρει το αυτοκίνητό του, ή να πληρώσει περίπου 30 ευρώ σε ταξί... Αλλά κι ένας κάτοικος της Τούμπας, ή της Σταυρούπολης, χρειάζεται 12-16 ευρώ για την καθημερινή του διαδρομή. Ή, χρειάζεται... γερά πόδια!