Από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι αρχίζει τις αλλαγές στο κόμμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σήμερα το πρωί παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μηνάς Σαμαντζίδης(φωτογραφία).


Ο κ. Σαμαντζίδης είχε συνάντηση, πριν μερικές ημέρες, με τον πρόεδρο του κόμματος, από την οποία βγήκε με τη βεβαιότητα ότι θα ανακοινώνονταν η αντικατάστασή του. Μάλιστα, ήδη "έπαιζαν" τα ονόματα της Βίκυς Ευταξά και του Κώστα Ταγγίρη, με τον τελευταίο να είναι το αουτσάιντερ, αφού στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει Μεϊμαράκη.

Στην επιστολή του ο κ. Σαμαντζίδης δεν αναφέρει τους λόγους της παραίτησής του, κάνοντας έτσι τα σενάρια του αποκεφαλισμού να "φουντώνουν" κι αυτούς που πίστευαν ότι στη συνάντηση που είχαν και στη Θεσσαλονίκη (στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου) ότι οι δύο άνδρες τα βρήκαν, να μην γνωρίζουν τι σημαίνει Μητσοτάκης. Αφήνει, πάντως, να εννοηθεί ότι έδωσε πολλά, καθώς αναφέρει: "Όταν τις πρώτες μέρες του 2013 ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με όρισε επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης γνώριζα πολύ καλά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα είχα να αντιμετωπίσω. Βέβαια δεν ανέμενα ότι τα 3,5 χρόνια που ακολούθησαν θα ήταν τόσο πυκνά πολιτικών γεγονότων και ανατροπών.  Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να υπηρετήσω την παράταξη μέσα στην οποία ενηλικιώθηκα πολιτικά αλλά και ωρίμασα με συνθετικό πνεύμα, αίσθημα ευθύνης, μετριοπάθεια, ειλικρίνεια και πολλές φορές υπομονή. Σήμερα με την υποβολή της παραίτησής μου αυτός ο κύκλος δράσης κλείνει για μένα".

Ο κ. Σαμαντζίδης ευχαριστεί και τους τρεις προέδρους (Σαμαρά, Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη), που υπηρέτησε από την κομματική του θέση, αλλά και τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ανδρέα Παπαμιμίκο (που τον αποκαλεί "φίλο"). τον Λευτέρη Αυγενάκη "αλλά κύρια τα στελέχη και όλους τους συνεργάτες μου – πρώην και νυν – από τις κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη και τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια".

Στο τέλος, δε, πλέκει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας:  "Θεωρώ ότι στη σημερινή δύσκολη για τη χώρα συγκυρία η συνέπεια λόγων και πράξεων που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πολιτική του διαδρομή είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της παράταξης. Πιστεύοντας βαθιά, επίσης, ότι ο πολιτικός μας οργανισμός πείθει – κάθε μέρα όλο και περισσότερο – τους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αντιστέκεται στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία, παραμένω απλά μέλος της αλλά και πάντα ενεργό στέλεχός της".