[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Τα συνταξιοδοτικά-φορολογικά, αλλά και τα... τηλεοπτικά, επιλέγουν οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα, για τα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κοράκια για την Άννα
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι συνήθεις καπηλευτές πολιτικοί, που ούτε καν ήξεραν την Κορακάκη πριν τους Ολυμπιακούς, έτρεξαν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη της. Μόλις πήρε το μετάλλιο, έσπευσαν να γκρεμίσουν την παράγκα που είχε κατασκευάσει μόνος του ο πατέρας της για να κάνει προπόνηση».

ΕΘΝΟΣ: Τι αλλάζει σε 806.000 επικουρικές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «”ψαλίδι" που φτάνει έως και 40% στο καθαρό ποσό έρχεται για χιλιάδες συνταξιούχους με το δεύτερο κύμα περικοπών των επικουρικών συντάξεων τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους-Συντάξεις", το δεύτερο πακέτο επανυπολογισμού που θα εμφανιστεί με την πληρωμή στις 2/9 ανακαθορίζει 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δολοφονήστε τη Χρυσή Αυγή»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει σχέδιο «να δημιουργήσουν νέο Κερατσίνι πολλαπλάσια χειρότερο από εκείνο του 2013. Είναι τόσο μεγάλο το μίσος τους κατά του Ελληνισμού, που είναι ικανοί να μη διστάσουν να δημιουργήσουν περιστατικό με παγκόσμιο αντίκτυπο. Να κάψουν ζωντανούς λαθρομετανάστες π.χ. μέσα σε κάποιο αυτοσχέδιο τζαμί και αυτό να το... χρεώσουν ύστερα στην Χρυσή Αυγή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορολογούν κοινωνικά επιδόματα!
Η εφημερίδα γράφει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες θύματα μιας πρακτικής του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να επιβάλλουν άδικα και παράνομα "χαράτσια" σε επιδόματα που λαμβάνουν!».

ΕΣΤΙΑ: Καθεστώς τρόμου στο Λιμενικό
Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις προς τις εκβιαστικές πρακτικές της Αγκύρας αναδεικνύουν μόνον μία πλευρά του προβλήματος της μεταβαλλομένης εντάσεως των μεταναστευτικών ροών. Η σημασία της οποίας, μάλιστα, κινείται στην σφαίρα των πολιτικών θέσεων και αντιπαραθέσεων, περιοριζομένη στους διαδρόμους κυβερνητικών και υπηρεσιακών γραφείων».

Η ΑΥΓΗ: Η αλήθεια για τις συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «καμία διαφορά δεν πρόκειται να δει στα ΑΤΜ το 80% των συνταξιούχων, καθώς η παρακράτηση του 0,6% για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις συντάξεις, που θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, γίνεται στο πραγματικό ποσό (για πρώτη φορά) και όχι στο ύψος της σύνταξης του 2010, όπως έγινε σε μια σειρά περίπου 12 παρεμβάσεων-μειώσεων την προηγούμενη εξαετία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Άλλοι σφάζονται στο παρά πέντε των τηλεοπτικών αδειών....κι άλλοι δεν νοιάζονται
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «κορυφώνεται ο πόλεμος των επιχειρηματιών. Η δέσμευση από τον εισαγγελέα των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζου, ερευνώντας υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής άνω των 50 εκατ. ευρώ, προκαλεί ενθουσιασμό στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", που συνδέεται με τον Β. Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα, το έντυπο είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις" και η εφημερίδα προσθέτει ότι "εκτός νυμφώνος για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το Mega. Με ευθύνη των επιχειρηματιών Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα εκατοντάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άλμα του τουρισμού τον Ιούλιο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Ιούλιο κατά 9,1%, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις για επίτευξη του στόχου για τον τουρισμό που είχε τεθεί για φέτος. Σύμφωνα με στοχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρατηρήθηκε ισχυρό κύμα κρατήσεων τελευταίως, με αποτέλεσμα οι αφίξεις από το εξωτερικό να φτάσουν τον Ιούλιο τα 3,3 εκατ.».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευρωβοήθεια σε 25 χιλιάδες οικογένειες
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «περισσότερες από 25.000 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ευρωβοήθεια, για να υποστηριχθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών τους, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους». Στο εξής η διαχείριση του προγράμματος περνά επί της ουσίας στα χέρια των δήμων, οι οποίοι -πέραν της διαδικασίας της διανομής των προσφερόμενων προϊόντων, που είχαν ήδη στην ευθύνη τους- θα αναλάβουν και τη διενέργεια των αναγκαίων διαγωνισμών για την προμήθεια των ειδών που διατίθενται στους ωφελούμενους του προγράμματος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτωπο αντίστασης -διεκδίκησης στην επίθεση κυβέρνησης -κεφαλαίου
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την πλήρη αντιστοίχιση της βαρβαρότητας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας επιδιώκουν συντονισμένα οι βιομήχανοι και η σημερινή κυβέρνησή τους. Απέναντι σ΄αυτήν τη στόχευση ξεδιπλώνεται την περίοδο αυτή η προσπάθεια των ταξικών συνδικάτων να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αντίστασης αλλά και διεκδίκησης».

ΤΑ ΝΕΑ: Οι πρόσφυγες ξανάρχονται
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε άμεση επαναξιολόγηση του κυβερνητικού σχεδιασμού στο Προσφυγικό προχωρεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι αυξητικές τάσεις στις προσφυγικές ροές προκαλούν ανησυχία και ανοίγουν έναν νέο κύκλο έντασης στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Το σκηνικό που διαμορφώνεται αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να κόψει τις ολιγοήμερες διακοπές του και να συγκαλέσει διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς κατά το προσεχές διήμερο».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Στοίχημα Τσίπρα για κάλπες το 2019
Η εφημερίδα γράφει ότι «με διεθνείς πρωτοβουλίες απαντά η κυβέρνηση στην "παγίδα" της εκλογολογίας. Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ πριμοδοτούν την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι δουλειές του σπιτιού «νικούν» καρκίνο και διαβήτη
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «η άσκηση είναι γνωστό ότι οχυρώνει τον οργανισμό μας ενάντια σε πάρα πολλές ασθένειες. Πλέον οι ερευνητές μελετούν πόση ακριβώς άσκηση χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς. Νέα έρευνα έδειξε ότι η καθημερινή σωματική δραστηριότητα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πέντε συχνές χρόνιες παθήσεις: τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου, τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό. Συγκεκριμένα, οι δουλειές του σπιτιού επί 1,5 ώρα την ημέρα μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως και των πέντε σοβαρών ασθενειών». Ας φορέσουμε, λοιπόν, τα φακιόλια.

ESPRESSO: Ροζ υπηρεσίες Ελληνίδων σε ξαναμμένους σεΐχηδες
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αεροσυνοδοί και μοντέλα πετούν σε Ντόχα και Ντουμπάι για πληρωμένο sex με ξαναμμένους Αραβες που έχουν «ξελογιάσει» στο διαδίκτυο».

FREDDO: Δεσμεύτηκε η περιουσία Αλαφούζου
«Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου προχώρησε χθες το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Η σχετική εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Σκάι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ που αφορά στις χρήσεις από το 2000 ώς το 2012», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Δέσμευσαν την περιουσία και τους λογαριασμούς του Γιάννη Αλαφούζου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που διενήργησαν στις επιχειρήσεις συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν φοροδιαφυγή-μαμούθ, που αγγίζει τα εξήντα εκατομμύρια ευρώ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φορο-ακρότητες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι «”χαράτσια” σε κοινωνικά επιδόματα επιβάλλουν το υπ. Οικονομικών και η ΓΓΔΕ, κατά παράβαση ισχυουσών διατάξεων και εγκυκλίων. Θύματα της νέας αυτής πρακτικής του υπουργείου και της ΓΓΔΕ είναι εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι φορολογούμενοι».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αλλάζει ρότα ο ΟΛΠ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η έναρξη της εποχής Cosco στον ΟΛΠ είχε ως αποτέλεσμα και τη συγκρότηση ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, όπως και αλλαγές στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]