Χαμός γίνεται με το ποιοι ήταν επιβάτες του ταχύπλοου. Κάποιες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες ανέγραψαν, φυσικά ανώνυμα, ότι επέβαιναν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος ήταν άμεση:


Για κακοήθεις και απελπισμένους συκοφάντες κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις φημολογίες στο διαδίκτυο που ενέπλεκαν τα ονόματα των κ.κ. Γ. Σταθάκη, Αλ. Φλαμπουράρη και Θ. Δρίτσα στο τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

"Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.  Η τραγωδία  όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες", δήλωσε. 

Θεοδωράκης: Να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών

Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζητάει άρση απορρήτου των επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν οι ψίθυροι και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

O επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι πρέπει "να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη" καθώς "οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στον χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, υποστήριξε ότι έτρεχε με «αδιανόητη» ταχύτητα, αλλά ότι επρόκειτο για έναν έμπειρο χειριστή σκάφους υποστήριξε.

Δρίτσας: Έμπειρος ο χειριστής - ΠΑΣΟΚ: Υπερασπιστής ο υπουργός

«Είχε δικό του σκάφος πολλά χρόνια. Ήταν γνωστό για την ενασχόλησή του με τη θαλάσσια αναψυχή με το σκάφος αυτό. Ταυτόχρονα ταυτόχρονα είχε γνώση του χώρου αν και δεν ήταν Αιγινίτης» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αποκαλύπτοντας ότι στην κατάθεσή του ο 77χρονος υποστήριξε ότι έτρεχε με 21 ναυτικά μίλια την ώρα της σύγκρουσης ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε αδιανόητο να τρέχει με αυτή την ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο.

«Δεν νοείται να μην υπάρχουν ειδικοί κανόνες για περάσματα όπως αυτό στο στενό της Μονής» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας και σημείωσε ότι στην περίπτωση αυτή όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει ένα κράτος ως νομικό πλαίσιο δεν μπορουν να έχουν εφαρμογή γιατί όφειλε να έχει αυξημένη την προσοχή του σε κάθε περίπτωση.

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:

"Εύλογες απορίες προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών.

Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου.

Γιατί άραγε;"

Τι λένε ΝΔ - Ένωση Κεντρώων

Την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους Νέα Δημοκρατία και Ενωση Κεντρώων.

«Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Έλληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει, προσθέτοντας: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και στους τραυματίες του συμβάντος. Να διερευνηθούν αμέσως τα αίτια της τραγωδίας», δήλωσε.

Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 77χρονου εξαδέλφου του που κατηγορείται για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, ανακοίνωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λυκουρέζος αναφέρει ότι «υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του» και συνεχίζει: «Και τούτο γιατί δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του».