Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των κυριακάτικων εφημερίδων, που κυκλοφορούν Σάββατο λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.


ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αντι-ΕΝΦΙΑ και πόθεν έσχες" για όλους"
Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και ηλεκρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» απο όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει με συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τσίπρας σκηνοθετεί επιστροφή Κωνσταντίνου
Η εφημερίδα γράφει ότι «από τη Ρόδο (5/8/2016) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στο σχεδίασμά της κοινωνικής πολιτικής, δήλωσε: "...η κυβέρνηση θα ξηλώσει το κράτος .. .της Φρειδερίκης (μητέρας του Κωνσταντίνου) και των επιγόνων της...".» και το συνδυάζει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλέβουν συντάξεις με...τεχνάσματα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι κύριοι Κατρούγκαλος και Τσακαλώτος, και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση, δεν προχώρησαν στην αλλαγή του νόμου 4093/12 που προβλέπει τις μειώσεις στο άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξακολουθούν να επιβάλλουν τις ίδιες μειώσεις που είχαν οι συνταξιούχοι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μετά τις περικοπές που είχαν στις επικουρικές αλλά και στα μερίσματα (όσον αφορά το Δημόσιο), το άθροισμα των συντάξεων είναι μικρότερο και ως εκ τούτου οι αντίστοιχες μειώσεις του νόμου 4093/12 θα έπρεπε είτε να διαγραφούν τελείως είτε να είναι μικρότερες».

ΕΣΤΙΑ: "Γιατί οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «ογκούνται οι διαμαρτυρίες για την «εμπορευματοποίηση» των Αγώνων, ενώ έχει γίνει κοινός τόπος η εκμετάλλευσις της δημιουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από ποικίλα συμφέροντα, πολλάκις εις βάρος της εθνικής οικονομίας των οργανωτριών χωρών».

Η ΑΥΓΗ: "Οι μαραθώνιοι του Σεπτεμβρίου"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «χρέος, διαπραγμάτευση, καθημερινότητα και συνταγματική αναθεώρηση οι βασικές προτεραιότητες. Εργασιακές σχέσεις και διαχείριση των κόκκινων δανείων τα επίδικα για τη δεύτερη αξιολόγηση. Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας ενώπιον των παραγωγικών φορέων από το βήμα της ΔΕΘ. Στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στην Τουρκία με το βλέμμα στα δεδομένα του προσφυγικού. Συγκρότηση της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση με ομάδες πολιτών σε όλη την Ελλάδα».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Καταρρέουν τα ταμεία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με δύο σαρωτικές νομοθετικές παρεμβάσεις, την πρώτη ακριβώς πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 13 Αυγούστου 2016 (αα: με εφαρμογή πέντε ημέρες μετά, στις 18/8), και τη δεύτερη τον περασμένο Μάιο (12/5/16), ανετράπη το ασφαλιστικό τοπίο στη χώρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Παγκόσμια Τράπεζα: Κόψτε φοροαπαλλαγές και επιδόματα"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα η Παγκόσμια Τράπεζα «Έστειλε λίστα στην Αθήνα και προτείνει κατάργηση άνω των 100 παροχών».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κλοπή εν ψυχρώ"
«Επί έξι χρόνια (από το 2011) το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Εσόδων υπολογίζουν με «καπέλο» την ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των τεκμαρτών εισοδημάτων Τι προβλέπει το άρθρο 29 του νόμου, ο οποίος ερμηνεύεται αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μείωση 30% στο καταβαλλόμενο ποσό», τονίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA Νews: "Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο καθώς και από το περιβάλλον του ακούγονται ψίθυροι για πρόωρες εκλογές και υπάρχουν στελέχη που το εισηγούνται. Ως προς το χρόνο, μιλούν για τα μέσα ή το τέλος του Φθινοπώρου».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Φτωχός συγγενής του Πειραιά
Η εφημερίδα αναφέρεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γράφει: «Στο κόκκινο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης-Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Προσφυγικό-Plan B: Μας κάνουν Τουρκία"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προετοιμασία λαϊκής αντεπίθεσης στο αντιλαϊκό μπαράζ για τη νέα "αξιολόγηση"
“Προετοιμάζοντας τη δεύτερη «αξιολόγηση», το φθινόπωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει το χτύπημα στα Εργασιακά (μείωση μισθών, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, παρεμπόδιση απεργιών, λοκ άουτ). Προωθεί αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ενίσχυσης του κεφαλαίου, όπως ο «αναπτυξιακός νόμος» με φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις, οι ρυθμίσεις για τις «στρατηγικές επενδύσεις», οι «απελευθερώσεις» στην αγορά Ενέργειας, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, κ.λπ.”, τονίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "Δόση στο 1,4% της οφειλής μεδιαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων"
Όπως γράφει η εφημερίδα «λύση-ανάσα για τα ληξιπρόθεσμα στα ασφαλιστικά ταμεία προτείνουν ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης».

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σε πολιτικό κενό ο ΣΥΡΙΖΑ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυβερνών κόμμα «Ταλαντεύεται μεταξύ «δεξιάς στροφής» και «αριστερίτιδας». «Δεν έχει φυσιογνωμία ούτε όραμα, δεν εμπνέει» λένε τα στελέχη του στον προσυνεδριακό διάλογο. Ταλανίζεται από παραφωνίες υπουργών, θυμίζει το ΠαΣοΚ μετά από το 2010».

ΤΟ ΧΩΝΙ: Τα εκατομμύρια να ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ, ε Γιάννη;
«Στην "τσιμπίδα" της εφορίας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, αφού δεσμεύθηκε η περιουσία του. Παρόλα αυτά, δείχνει άνετος και απολαμβάνει τη σταθερή στήριξη της... Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγάλη νίκη κατά της ολικής παράλυσης
«Πολύ μεγάλη νίκη ενάντια στην παράλυση σημείωσαν ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιούκ. Οκτώ παραπληγικοί άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μείνει πλήρως παράλυτοι από τη μέση και κάτω παραπάνω από μία 10ετία μετά από τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, επανέκτησαν σε ένα βαθμό τις αισθήσεις του αγγίγματος και του πόνου, καθώς και τον μυϊκό έλεγχο των κάτω άκρων τους, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο, υψηλής τεχνολογίας, πρόγραμμα αποκατάστασης, που επιτυγχάνει σημαντική νευρολογική βελτίωση των ασθενών», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Φρικτό έγκλημα με θύμα 30χρονη καλλονή
«Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Καρίνας Βετράνο (η οποία, την ώρα που κάνει τζόγκινγκ, πέφτει θύμα ενός μανιακού ο οποίος τη βιάζει, την ξυλοκοπεί και τη στραγγαλίζει) έχει συγκλονίσει την ομογένεια της Νέας Υόρκης. Η 30χρονη Καρίνα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε πολλούς Έλληνες της Αστόριας και γενικότερα του Κουίνς», γράφει η εφημερίδα.

REAL NEWS: "Διπλό μήνυμα προς την Άγκυρα"
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει ηχηρή παρέμβαση μέσω της εφημερίδας και αξιώνει από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η Realnews δημοσιεύει και ρεπορτάζ το οποίο αποκαλύπτει την προειδοποίηση που απευθύνουν οι Βρυξέλλες στον Ερντογάν για το προσφυγικό: "Μην τα βάζεις με την Ευρώπη".

STAR PRESS: Βίωσαν το θαύμα
Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιπτώσεις ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι σώθηκαν από προσωπικές περιπέτειες χάρη στην παρέμβαση της Παναγίας.

THESSNEWS: ΟΑΣΘ τέλος!

«Οι κόντρες ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και την (εκάστοτε) κυβέρνηση ήταν ανέκαθεν πολλές! Και ηχηρές! Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται ότι τώρα έχει ξεφύγει και εάν οι δυο πλευρές δεν συνεννοηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες τότε τα αστικά λεωφορεία -το αργότερο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου- θα σηκώσουν χειρόφρενο! Φυσικά, τη... νύφη θα πληρώσουν οι (κατά μέσο όρο) 225.000 πολίτες, που καθημερινά μετακινούνται με τα δρομολόγια του σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 162 εκατ. μετακινήσεις το χρόνο», γράφει η εφημερίδα.