Στις 26 Ιανουαρίου 2017 θα δικαστούν, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 60 νεαροί που είχαν συλληφθεί για την κατάληψη της 8όροφης οικοδομής της Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, όμως σήμερα απουσίαζε ένας από τους δικηγόρους τους, για λόγους υγείας και υποβλήθηκε αίτημα αναβολής, το οποίο έγινε δεκτό. 

Από τους 60 κατηγορούμενους -στη συντριπτική τους πλειονότητα ξένοι υπήκοοι- παρέστησαν στο δικαστήριο οι 28, εκ των οποίων 15 άνδρες και 13 γυναίκες (δύο Ελληνίδες και υπόλοιποι υπήκοοι διαφόρων χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών). Ορισμένοι εκ των αλλοδαπών είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας της διοργάνωσης υπό τον τίτλο "No Border Camp", που έλαβε χώρα στους χώρους του ΑΠΘ. Όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μία μέρα μετά τη σύλληψή τους, αφού παραπέμφθηκαν πρώτα να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στις άλλες δύο καταλήψεις που εκκενώθηκαν συνελήφθησαν από το μεν πρώην Ορφανοτροφείο Τούμπας πέντε νεαρές, οι οποίες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δέκα μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, η καθεμία, με 3ετή αναστολή και από το "Μανδαλίδειο" που ανήκει στο ΑΠΘ, κρίθηκαν ένοχα έξι άτομα, τα οποία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών το καθένα, με 3ετή αναστολή.