Μπορεί να μπήκε ο Αύγουστος, όμως οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη έχουν ξοφληθεί μόλις τον... Ιανουάρου του 2016!


Αυτό καταγγέλλουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, μέσω επιστολής του Ιατρικού Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας Α. Ξάνθο. Υπογραμμίζουν ότι «και αναμένονται βέβαια οι νεκρές μέρες των διακοπών του Αυγούστου», ενώ κατηγορούν τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για οραματισμούς και πειράματα!

Όπως αναφέρουν, «(ο ΕΟΠΥΥ) έχοντας ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη και εκκρεμούσα μεταξύ ιδεολογικής αγκύλωσης και "πιέσεων" βασανίζει τους παρόχους του οργανισμού αφού σπατάλησε πολλούς μήνες σε οραματισμούς και πειράματα».

Οι γιατροί διαμαρτύρονται, καθώς, όπως λένε, στο χρονικό αυτό διάστημα αντί να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων με σειρά αποφάσεων και μέτρων, διογκώθηκε η γραφειοκρατία, αυξήθηκε το κόστος και η διοίκηση τελευταία «επιδίδεται σε πρωταθλητισμό τραγελαφικής ανοησίας επί του "αλφαβητικά χρονολογικού καταλόγου". Όλα αυτά βεβαίως με έξοδα των  κακοπληρωμένων συμβεβλημένων ιατρών».

«Μπορείτε να εξηγήσετε αν το φαινόμενο που καλούνται να πληρώσουν κυριολεκτικά οι συμβεβλημένοι ιατροί της πόλης μας οφείλεται σε σκοπιμότητα ή ανικανότητα;», καταλήγει η επιστολή.