Για κυβέρνηση «πολιτικής 'γλίτσας' και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα θέατρο του παραλόγου», έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Τις δηλώσεις έκανε στα MME στο Κιάτο, όπου μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, περιόδευσαν και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις.

«H κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ εφαρμόζει η ίδια το μνημόνιο και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα του, την ίδια ώρα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από αυτά τα μέτρα, περίπου τα καταγγέλλει μαζί και τις συνέπειες τους και μας καλεί να δείξουμε κατανόηση και να λυπηθούμε την κυβέρνηση γιατί τρίτοι της επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Τέτοια πολιτική σχιζοφρένεια, εν μέσω γενικής κατεδάφισης της χώρας, δεν έχει εμφανισθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο» σημείωσε.

Αμφισβήτησε τη σημασία της Συνόδου των Ηγετών του Νότου που θέλει να συγκαλέσει ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Οι περισσότεροι έχουν καταστρέψει ή καταστρέφουν τις χώρες τους, ακολουθώντας τυφλά, όπως και ο Τσίπρας, τις συνταγές λιτότητας και απορρύθμισης που διέπουν την ευρωζώνη» σημείωσε και τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι μια Σύνοδος αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών κομμάτων, οργανώσεων και κινημάτων από όλες τις μεσογειακές χώρες και των τριών ηπείρων».