Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) μπήκε «λουκέτο» 48 ωρών σε παραλιακό μπαρ στην Χρυσή Αμμουδιά στην Θάσο, καθώς διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε κοπεί αριθμός αποδείξεων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 75 αποδείξεις με αποτέλεσμα η επιχείρηση να σφραγιστεί για 48 ώρες.

Επίσης, σε μεγάλο παραλιακό μπαρ στην Καβάλα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 30 περίπου αποδείξεις, μπήκε «λουκέτο» 48 ωρών, με την συνδρομή μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτους ρυθμούς και στη διάρκεια των αμέσως επομένων ημερών της αργίας του 15 Αυγούστου, με τον γενικό γραμματέα της ΓΓΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους περιφερειακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς από τους οποίους ζητάει καθημερινή ενημέρωση για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων μετά τους φορολογικούς ελέγχους.