Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους σήμερα.


Την απόφαση γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. 

«Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας "θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα".

Για την προσφυγή στη δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης είπε: «Θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας; Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τους 2.300 εργαζόμενους τα 6,3 εκατ. ευρώ»!

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις.

Σπίρτζης: Το πάρτι έλαβε τέλος

«Το “πάρτι” των μη ελεγχόμενων επιδοτήσεων και των άνευ στήριξης, από πλευράς Δημοσίου, διαιτησιών έλαβε τέλος», τονίζει από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης σε επιστολή του προς το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και προσθέτει ότι είναι στο πλευρό των απεργιακών αγώνων τους για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ταυτόχρονα όμως τους κατηγορεί ότι βρίσκονται «σε αγαστή συνεργασία» με τη διοίκηση του Οργανισμού! Σημειώνει με νόημα ότι δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταβολή των μισθών τους και τους ενημερώνει ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας. 

Δεν λείπουν και οι πολιτικές αναφορές για τις απεργίες που έχουν εξαγγείλει, αφού στην επιστολή γίνεται λόγος για «μικροκομματικές επιδιώξεις», που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εντυπώσεων ενόψει της 81ης Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αντικρούει τους ισχυρισμούς της διοίκησης του ΟΑΣΘ για καθυστέρηση των επιδοτήσεων και διαβεβαιώνει ότι έχουν εισπραχθεί στο ακέραιο, έως και τον Αύγουστο, τα ποσά που προβλέπονται από τη συμφωνία του 2014. Αναφέρει τέλος ότι ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα οικονομικά του ΟΑΣΘ για το 2010 και θα συνεχιστούν για τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα (στην Εφημερίδα των Συντακτών) οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το κράτος επιδοτεί το εισιτήριο του ΟΑΣΘ με 0,80 €, ενώ των συγκοινωνιών της Αθήνας με 0,20 € (χωρίς να αναφέρει πως το εισιτήριο στην Αθήνα είναι ακριβότερο), επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έδωσαν ως επιχορήγηση 175 εκ. ευρώ (για χρονικό διάστημα πέντε ετών, χρήματα, όμως, που ακόμη οφείλει το κράτος, αλλά και αυτό δεν αναφέρεται) και δεν κάνει λόγο για τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για λόγους κοινωνικής πολιτικής (χρήματα που, επίσης, οφείλονται στον ΟΑΣΘ).

Αντίθετα, δεν υπογραμμίζεται πουθενά στα στοιχεία του υπουργείου ότι ο ΟΑΣΘ χρηματοδοτείται με την προϋπόθεση να ανανεώνει τηο στόλο των οχημάτων του, πράγμα που έχει να κάνει εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν λεωφορεία της δεκαετίας του '80.

ΥΜΑΘ: Κάποιοι δεν ακούν τα προβλήματα της πόλης!

Από την πλευρά της, η υπουργός ΥΜΑΘ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, δήλωσε, χθες, στο Πρακτορείο Fm: «Η Αθήνα είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όχι λόγω χιλιομέτρων, αλλά επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν ακοόν και δεν αφουγκράζονται τα προβλήματα της. Υπάρχουν υπουργοί που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη Μακεδονία. Συμβαίνει αυτό δυστυχώς. Προσπαθώ να είμαι στην ενημέρωση των υπουργών για να τους θυμίζω τα προβλήματα της πόλης»! 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους, ενώ καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους. Φυσικά, όλο αυτό το μπάχαλο το "πληρώνει" το επιβατηγό κοινό της Θεσσαλονίκης...