Επέστρεψαν στους δρόμους, από τις 5.30 το πρωί, τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Εκτελούν όλα τα δρομολόγια, ενόψει της τριμερούς συνάντησης που θα γίνει την Πέμπτη, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, στην Αθήνα.


Στη σύσκεψη, εκτός του έχοντος την πρωτοβουλία, θα πάρει μέρος η γ.γ. Μεταφορών κ. Πέρκα και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Έτσι, χθες, οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη καλής θέλησης όπως είπαν (αλλά και υπό την πίεση της οργής του επιβατηγού κοινού που ξεχείλιζε ειδικά στα σόσιαλ μίντια) επέστρεψαν στο... τιμόνι.

Την ίδια στιγμή -κι ενώ όλες αυτές τις ημέρες υπήρξε απίστευτη... αφωνία από τους αιρετούς- η Νέα Δημοκρατία οργανώνει, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Θεσσαλονίκης, σύσκεψη με θέμα τα τεκταινόμενα στον ΟΑΣΘ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ., παρουσία του βουλευτή Σερρών και τομεάρχη Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ένα στέλεχος της Ν.Δ., η δημοτική υπάλληλος Βίκυ Νάκου, από την πλευρά της, πράττοντας ως ιδιώτης, οργανώνει μέσω Φέισμπουκ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε, χθες, ό,τι είχε δηλώσει και πριν τρεις βδομάδες: Ότι θα ζητήσει να γίνει συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με τους εργαζόμενους. Ήταν η πρώτη αντίδραση μετά από 21 μέρες...

Στο μεταξύ, η μοναδική αντίδραση αιρετού ήταν η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης -και η οποία παραμένει αναπάντητη... Χθες, επίσης, έκανε δήλωση για το θέμα και ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας.