"Εισαγόμενο πρόβλημα" χαρακτήρισε τα κρούσματα ελονοσίας στον Άγιο Βασίλειο Λαγαδά, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σε πρωινή συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».


Όπως είπε, είναι «εισαγόμενο πρόβλημα το οποίο αναδεικνύει το ζήτημα της υγειονομικής φροντίδας που πρέπει να λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες». Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να μην «δαιμονοποιηθεί» το προσφυγικό και επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην Κυβέρνηση για την απουσία στοχευμένων προληπτικών ενεργειών που θα απέτρεπαν την επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ελονοσία.

Ερωτηθείς για το προσφυγικό χαρακτήρισε «αδιανόητο» το 50% των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που φθάνουν στην Ελλάδα να φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής που έχουν δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα και επανέλαβε το πάγιο αίτημά του, που έχει θέσει κατά κόρον και ο ίδιος ως Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ, αλλά και άλλοι βουλευτές του κόμματος, περί «δίκαιης και ισόρροπης κατανομής προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια».   

«Η Κυβέρνηση το μόνο που έκανε τόσους μήνες ήταν να πουλά… παραμύθι στις τοπικές κοινωνίες. Τελικά αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, συσσώρευσε χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στη Μακεδονία» σημείωσε.