Ένας 47χρονος ήταν ο δράστης σειράς επιθέσεων κατά ανυποψίαστων διαβατών, σε δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους πάρει τις τσάντες που είχαν.


Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μετά από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος είναι υπεύθυνος για εννέα αρπαγές τσαντών, μία ληστεία και μια απόπειρα ληστείας, τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο 47χρονος κρατείται στις φυλακές Διαβατών και, σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και απόπειρα ληστείας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Δεκέμβριο του 2015 ως τον Ιούλιο του 2016, κινούμενος είτε με κλεμμένο δίκυκλο είτε πεζός, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες κι άρπαζε τσάντες.

Σε μία περίπτωση, έσπρωξε και χτύπησε 40χρονη για να της πάρει την τσάντα, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, στην προσπάθειά του να αρπάξει την τσάντα ηλικιωμένης, την έσυρε στο οδόστρωμα και την τραυμάτισε ελαφρά. Η γυναίκα, πάντως, κατάφερε να κρατήσει την τσάντα της.

Η λεία του περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.915 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης, την 25-07-2016, είχε συλληφθεί στην περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για διάπραξη ληστείας σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δέκα ετών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ εκκρεμεί και μία ακόμη καταδικαστική απόφαση.


Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.