Το νέο χαράτσι στα ακίνητα είναι ένα από τα θέματα που επιλέγουν, σήμερα, αρκετές εφημερίδες για πρωτοσέλιδο.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μακάβριο χαράτσι στα ακίνητα.
Η εφημερίδα γράφει ότι «ένα...μακάβριο νέο χαράτσι σχεδιάζεται να προστεθεί στη μακριά λίστα επιβαρύνσεων από φόρους και άλλες υποχρεώσεις (πχ πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) , την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πανελλήνιας ομοσπονδίας (ΠΟΜΙΔΑ)».

ΕΘΝΟΣ: Μεγάλο κόλπο με τα «πειραγμένα» POS.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στέλνουν τις εισπράξεις κατευθείαν στο εξωτερικό για να μην πληρώνουν ΦΠΑ-φόρο εισοδήματος και παρακάμπτουν τα capital controls. Μόνο από μια εταιρεία διατέθηκαν 1.195 τερματικά σε 971 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χτύπησαν την Ιερά Σύνοδο οι Συριζαίοι πράκτορες της Μοσάντ
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας MOSSAD βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον της Ορθοδοξίας που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα! Επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της ελλαδικής επικράτειας (με χαρακτηριστικότερη εκείνη στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης) και οι οποίες είναι φανερό ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποχριστιανοποίησης του τόπου μας. Επιθέσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να καταστρέψουν την ελληνορθόδοξη χριστιανική μας παράδοση...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σοκ στα ΑΤΜ με τις μειώσεις επικουρικών.
Η εφημερίδα γράφει ότι «καπέλο αναδρομικών μειώσεων που φτάνει και στο 54% μπαίνει στις επικουρικές συντάξεις από τον Οκτώβριο. Μετά το πρώτο κύμα των περικοπών που εφαρμόστηκε στις πληρωμές του Αυγούστου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, και ορισμένων ΔΕΚΟ και τραπεζών, έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο ψαλίδι στις πληρωμές του Σεπτεμβρίου που θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων όλων των Ταμείων οι οποίοι λαμβάνουν μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: Τρία δισ. ευρώ χρέη στην ΔΕΗ.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «τρία δισ. ευρώ δηλώνει η διοίκησις της ΔΕΗ ότι είναι ανεξόφλητα, αν και ληξιπρόθεσμα, από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. καταναλωτές, που δεν έχουν προχωρήσει στον ευνοϊκό , σε κάθε περίπτωση , διακανονισμό των 36 δόσεων που προσφέρει η Δημόσια Επιχείρησις Ηλεκτρισμού. Ταυτοχρόνως, 450.000 καταναλωτές τελούν στον εν λόγω διακανονισμό, το χρέος των οποίων δεν υπολογίζεται στα προαναφερθέντα 3 δισ.».

Η ΑΥΓΗ: Χτύπημα στη μαφία με τα POS.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «συνελήφθησαν 23 άτομα , εμπλεκόμενα στο νέο μεγάλο κόλπο της φοροδιαφυγής, που προωθούσαν στην ελληνική αγορά τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών-τα λεγόμενα POS- διακινούμενα από τη Βουλγαρία. Με τον τρόπο αυτόν οι συνδεόμενοι επιχειρηματίες κατάφεραν να "παρακάμψουν" αφενός την εφορία, αφετέρου τα capital controls».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: POS μας κλέβουν. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξασφάλιζε φοροδιαφυγή και αποφυγή των capital controls.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών που παρέκαμπταν τους ελέγχους κεφαλαίων και έδιναν δυνατότητες φοροδιαφυγής σε εκατοντάδες επιχειρηματίες προμήθευε ιδιωτική εταιρεία. Έκοβαν "αποδείξεις", αλλά οι εισπράξεις τους πήγαιναν κατευθείαν σε τράπεζες της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και της Βουλγαρίας. Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεταξύ Εκκλησίας και ακραίων.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε επαναπροσδιορισμό της θέσης της έναντι των επιθέσεων με στόχο την Εκκλησία προχώρησε χθες η κυβέρνηση, τη στιγμή που τα ζητήματα τα οποία άπτονται της δημόσιας τάξης και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να προκαλούν εσωτερικούς κραδασμούς».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νεκροταφείο ακινήτων λόγω χαρατσιών
Όπως τονίζει η εφημερίδα, “νέα χαράτσια θα επιβληθούν σε ιδιοκτήτες ακινήτων, εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ, η οποία τονίζει πως το υπό σύνταξη νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων θα «μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο νεκροταφείο ακινήτων, όπου τίποτε δεν θα ενοικιάζεται και τίποτε δεν θα κληρονομείται»”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της Ελλάδας.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τιμώντας τα θύματα της εγκληματικής ενέργειας των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ. Δράση που ενισχύεται μετά και τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Βαρσοβία στο πλαίσιο των οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως η αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία, σε μια περιοχή από τη Βαλτική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ενώ σχεδιάζει επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική».

ΤΑ ΝΕΑ: Ράσα, μολότοφ και ΙΧ λαμπάδες.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αγανάκτηση, προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Εκκλησία οι αλλεπάλληλες επιθέσεις σε ναούς, με πιο πρόσφατη αυτή με μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ιεράρχες κάνουν λόγο για ενέργειες που στερούν την ελευθερία της πίστης και ζητούν από την Πολιτεία μέτρα για την προστασία των ναών».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάπι «ελπίδα» κατά  του σοβαρού άσθματος

Όπως γράφει η εφημερίδα «νέο χάπι για άσθμα, το πρώτο μετά από 20 χρόνια, ίσως βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από σοβαρή μορφή άσθματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επετηρίδα Lancet Respiratory Medicine. Το νέο χάπι, το οποίο χαρακτηρίσθηκε από τους ειδικούς «ρηξικέλευθη θεραπεία», διαπιστώθηκε ότι μειώνει σημαντικά όλους τους δείκτες του άσθματος. Το νέο φάρμακο που ονομάζεται fevipiprant απεδείχθη ότι μειώνει τη φλεγμονή και επιδιορθώνει το εσωτερικό τοίχωμα των αεραγωγών, με πολλούς πάσχοντες από σοβαρό άσθμα να δηλώνουν ότι άλλαξε τη ζωή τους».

ESPRESSO: Φρικτό τέλος για πατέρα και κόρη
«Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε χθες το πρωί η αυλαία στην εξαφάνιση-θρίλερ του 68χρονου Κώστα Λοϊζίδη και της 44χρσνης κόρης του Ελένης στην Ηλεία, ύστερα από 23 μέρες αγωνιώδους αναζήτησης. Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί σε ένα ερημικό χωράφι, όπου κατέληξαν όταν χάθηκαν με το αυτοκίνητό τους. Όπως όλα δείχνουν, έζησαν εφιαλτικές στιγμές ώσπου να αφήσουν την τελευταία τους πνοή από την εξάντληση και την ανυπόφορη ζέστη», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Έγδυσαν Γερμανό πολιτικό στην Ακρόπολη
«Διαρρήκτες άνοιξαν το αυτοκίνητο του δημάρχου του Ντίσελντορφ, ο οποίος ήρθε για διακοπές, αρπάζοντας από ταξιδιωτικά έγγραφα μέχρι απόρρητα αρχεία», γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: Κατάργησαν τα capital controls τους φόρους και το ΦΠΑ. Κύμα συλλήψεων για τα παράνομα POS.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «χιλιάδες αετονύχηδες επιχειρηματίες, ανάμεσά τους, κοσμηματοπώλες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και πολυτελών εστιατορίων, κυρίως στην Αθήνα και σε τουριστικά θέρετρα, κατάφεραν να στήσουν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα , καταργώντας στην πράξη τα capital controls, το ΦΠΑ και τη φορολογία!».

STAR PRESS: Στον ανακριτή οι γονείς του Βαγγέλη
Σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, η εφημερίδα αναφέρει: «Με τα συναισθήματα ανάμικτα, της αναμονής για τη εξέλιξη της τακτικής ανάκρισης, που κωλυσιεργούσε για διάφορους λόγους, αλλά και της ανακούφισης, που επιτέλους θα καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν το παιδί τους στην εξαφάνιση και, δυστυχώς, στο θάνατό του, που έχει χαρακτηριστεί ανθρωποκτονία, ο κύριος Ανδρέας και η κ. Μαρία ζητούν μόνο ένα πράγμα. Να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου - δολοφονίας του Βαγγέλη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τυφλά σημεία στις συναλλαγές.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να προλάβει και να αποτρέψει την καταστρατήγηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ανέδειξε η δράση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών POS».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διπλό «βέρτιγκο». Η διγλωσσία υπουργών θολώνει το τοπίο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προκαλεί ανησυχία στην αγορά. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το ποια σημεία της έκτασης θα χαρακτηρισθούν αρχαιολογικοί χώροι. Την ίδια στιγμή, ο Π. Σκουρλέτης αντιδρά στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ».