Ένα γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα με την Ουγγαρία, διατήρησε αήττητη την Εθνική Ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.


Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε στην τρίτη περίοδο να προηγείται με 6-4, έσωσε στο τέλος το βαθμό της ισοπαλίας (8-8) και έφτασε στους 4 βαθμούς σε τρεις αγώνες στον Α΄ όμιλο.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης δυσκόλεψε για τη «γαλανόλευκη» ομάδα, όμως ούτως ή άλλως αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά.

Αυτή θα κριθεί στους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής στην πρώτη φάση, αρχικά με τη διοργανώτρια Βραζιλία τα ξημερώματα του Σαββάτου (01:30 ώρα Ελλάδας) και ακολούθως σε εκείνον με την Αυστραλία.

Με νίκη επί της Σελεσάο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα εξασφαλίσει την πρόκριση και κατά πάσα πιθανότητα μια από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου.

Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, η Εθνική θα παίξει «τελικό» την Κυριακή με την Αυστραλία, όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2012 στο Λονδίνο.

Για την Ελλάδα σκόραραν οι Βλαχόπουλος 3, Γεννηδουνιάς 2, Γούνας 2, Μουρίκης και για τους Μαγυάρους οι Χάραϊ 3, Ντάνιελ Βάργκα, Ζαλάνκι, Έρντελι, Βάμος, Χοσνιάνσκι και Σίβος.