Νέα παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες ζητά να τηρηθεί το αυτόφωρο και να σχηματίζονται δικογραφίες σε περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς από τους κατασκηνωτές του "No Border Camp", έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. 


Το θέμα φέρνει, σήμερα, στη δημοσιότητα, ως βασικό, στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα "Μακεδονία". Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, η έντονη αντίδραση της εισαγγελέως προκλήθηκε από την ουδέτερη στάση που κράτησε η αστυνομία στη διάρκεια της προχθεσινής επίθεσης ομάδας σε γραφεία του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα η εισαγγελέας επισημαίνει πως θα αναζητηθούν ευθύνες! Η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας «αποτελεί αυτονόητο υπηρεσιακό καθήκον σας. Πάρα ταύτα συνεχίζετε να επιδεικνύετε ανεπίτρεπτη ολιγωρία, με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται οι ενέργειες αυτών που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως συνέβη χθες 21/7/2016 με τις διακεκριμένες φθορές που υπέστη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης», αναγράφεται στη νέα παραγγελία της κ. Κακάλη. Η εισαγγελέας ζητεί να εφαρμοστούν οι προηγούμενες παραγγελίες επικαλούμενη το υπηρεσιακό καθήκον των αστυνομικών, ενώ επιφυλάσσεται για τη σε βάρος τους «αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο»!

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για "αποχώρηση" αυτών που πραγματοποίησαν την επίθεση "με την εμφάνιση της αστυνομίας", πράγμα, που όπως φαίνεται, δε βρίσκει καθόλου σύμφωνη την εισαγγελέα! Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου, στην ανακοίνωσή της, καταδικάζει μεν το γεγονός, αλλά στην προσπάθειά της να το "ρίξει χαμηλά" κοστολογεί τις ζημιές στα... 3.000 ευρώ! Κι αυτό, την ώρα που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έπνεε μένεα κατά των "κατασκηνωτών" του No Border... Λες και η διοίκηση έχει... δύο πρόσωπα!