[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Στον εισαγγελέα για το δρόμο της Χαλκιδικής!


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια-Κασσάνδρεια του Οδικού
κυκλώματος Κασσάνδρας ν. Χαλκιδικής» υπέβαλε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.
Η παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, επικεφαής της οποίας είναι η πρώην βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατέθεσε, επίσης, αναφορά προς το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ). 

Ως αίτια στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρονται η σοβαρή ζημία του ελληνικού δημοσίου από το έργο, η ταύτιση αναθέτουσας αρχής και φορέα υλοποίησης στο πρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η αντίδραση της κατασκευάστριας εταιρείας στην αίτηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για επανέλεγχο του έργου.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα στις 13/06/2016(φωτογραφία επάνω). Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, μόλις τρεις μέρες πριν τα εγκαίνια, υπογράφτηκε συμπληρωματική σύμβαση(στις 10/06/2016), συνολικού προϋπολογισμού  10.805.096,49 ευρώ. Το βασικό μέρος της  ανωτέρω περιγραφείσας συμπληρωματικής σύμβασης αφορούσε « Πρόσθετο μεταφορικό έργο για εισκόμιση θραυστών υλικών Ε4 και αδρανών υλικών οδοστρωσίας και ασφαλτικών » με προϋπολογισμό για το κομμάτι αυτό 8.674.456,00 Ευρώ.

Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν, εκτός της κ. Χαραλαμπίδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Γ. Θεοδωρόπουλος, Αθ. Χειμώνας και Λάζ. Τόσκας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]