Χωρίς τοπική εφημερίδα σήμερα, αφού λόγω απεργίας του προσωπικού, που έχει να πληρωθεί οκτώ μήνες και βάλε, δεν εκδόθηκε η Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μυστικός δείπνος Καραμανλή - Μητσοτάκη
"Ήταν μια συνάντηση που άργησε αρκετά, αλλά έχει την ιδιαίτερη σημασία της για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς. Η προ ημερών κατ’ ιδίαν συνομιλία, σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να «συμβουλεύσει» ο πρώην Πρωθυπουργός τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρίως όμως εξουδετέρωσε παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των διαφόρων σεναρίων για τη στενή και εκλεκτική σχέση των «καραμανλικών» με τον Αλέξη Τσίπρα και σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ", γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τυφώνας για τους μισθούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φθινόπωρο της μεγάλης σφαγής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων θα είναι το φετινό, καθώς στην καταιγίδα σκληρών ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων έρχονται να προστεθούν οι σχέσεις του κουαρτέτου των δανειστών για ισοπεδωτικά μέτρα στα εργασιακά πεδία».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατροπές στις αγροτικές επιδοτήσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλοι κερδισμένοι οι κτηνοτρόφοι από την αναδιανομή της πίτας των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Μεγαλύτερα κονδύλια για τους νέους αγρότες. Τα σενάρια για το ύψος των ενισχύσεων σε 15 τομείς παραγωγής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εβραϊκό σκουφάκι φόρεσε ο "Κούλης"
Η εφημερίδα γράφει: "Κάνει τα πάντα ο Μητσοτάκης για να πάρει το χρίσμα από τους Σιωνιστές. Άγραφα, μόλις τις προάλλες ("Ε.Ω.", Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, σελ. 3): "Με τον Σόρος και άλλους ανθέλληνες διεθνείς τοκογλύφους συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!". Αφορούσε συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους παράγοντες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έκανε στο Λονδίνο ο Κούλης, όπου συναντήθηκε με το "τζετ σετ" της διεθνούς πλουτοκρατίας, με κορυφαίο όνομα αυτό του αρχισιωνιστή και φανατικού εχθρού του Έθνους μας, Τζορτζ Σόρος..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόφτης στα ΑΤΜ για 400.000 επικουρικές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κούρεμα» έως 40% ακόμα και για άθροισμα κύριας-επικουρικής κάτω από 1.300 ευρώ. Ποιοι χάνουν, ποιοι γλιτώνουν. Χωρίς τέλος οι μειώσεις στα μερίσματα 284.122 συνταξιούχων Δημοσίου. Έρχεται νέο ψαλίδι από 1ης Ιανουαρίου».

ΕΣΤΙΑ: «Ιστορική ψηφοφορία για τα Γλυπτά»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πρόταση νόμου για την καταδίκη της πράξεως του Λόρδου Έλγιν να αφαιρέσει τα Γλυπτά του Παρθενώνος και να τα μεταφέρει στην Αγγλία θα καταθέσουν σήμερα βουλευτές του βρεταννικού Κοινοβουλίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι εργαζόμενοι στην κλίνη του Προκρούστη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εντείνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κυβέρνηση για την καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων. Η «Εφ. Συν.» ανοίγει τον φάκελο «συνδικαλισμός». Χωρίς αξιοπιστία και εμπιστοσύνη από την πλευρά των εργαζομένων ο συνδικαλισμός βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και χρόνια και από την ίδια την κοινωνία».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ:  Αυτοί ξέρουν τους πληρωμένους δολοφόνους
Η εφημερίδα γράφει: "Επειδή στη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο, επειδή δεν υπάρχουν συμπτώσεις παρά μόνο αλληλένδετα γεγονότα και επειδή καμία δολοφονία (όπως έχει διδάξει η βιβλιογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών) δεν είναι ανεξιχνίαστη, καλό είναι να «αποκρυπτογραφούμε» τα στοιχεία των αιματηρών κυρίως συμβάντων, αφού μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί η πολυπόθητη άκρη του νήματος. Αυτή που λέει ότι δεν έχει βρει ακόμα η αστυνομία και ο εισαγγελέας..."

ΤΑ ΝΕΑ: «Πώς ράγισε το μέτωπο των διακοσίων»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εισερχόμεθα στην τελική ευθεία για την ψήφιση της απλής αναλογικής. Μόνο που ο δρόμος μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν είναι ευθύς. Έχει στροφές που δυσκολεύουν την ορατότητα. Η μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ, οι ψίθυροι για πολιτικές συναλλαγές με βουλευτές, αλλά και η σχετικοποίηση της απαξίας της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής αποτελούν στοιχεία ενός σύνθετου παρασκηνίου».

ESPRESSO: Ήμουν κι εγώ εκεί
Η εφημερίδα έχει φωτορεπορτάζ από το γάμο Άραβα Κροίσου με μοντέλο εσωρούχων που έγινε στη Μύκονο.

FREDDO: Ξεπουλάνε τον Παΐσιο
Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση της ανιψιάς του Αγίου Παϊσίου, στην οποία αναφέρει: "Εκμεταλλεύονται το όνομα του θείου μου, του Αγιου Παΐσιου, συνεχώς. Βγάζουν βιβλία, απομνημονεύματα, βγάζουν ακόμη και γιατροσόφια στο όνομά του. Μέχρι και τα γυαλιά του εκθέτουν. Έχουν μοναδικό σκοπό το χρήμα και τον εμπορεύονται! Όμως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό".

KONTRA NEWS: «Λύσσαξαν γιατί βλέπουν ότι χάνουν τα κανάλια»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σχέδια εκτροπής απεργάζεται το μέτωπο των νταβατζήδων της ενημέρωσης, μαζί με τα απομεινάρια του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εναγώνια προσπάθειά τους να υπονομεύσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

STAR PRESS: Έβλεπε θανάτους κι έλυνε μάγια
Η εφημερίδα γράφει για την οικονομολόγο - μαρκετίστα που έκανε το μέντιουμ: "Αν, ωστόσο, κάποιες από τιε πελάτισσες «έκοβαν» τις επαφές τους ή απομακρύνονταν από το «μέντιουμ» Κατερίνα Μποζάκη, αυτή είχε τον τρόπο της να τις ξαναφέρει κοντά της, τρομοκρατώντας τες.
Τάχα προέβλεπε τροχαία ατυχήματα, προβλήματα υγείας συγγενικών προσώπων της πελάτισσας, αλλά και θανάτους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναδιάρθρωση χρεών μεγάλων οφειλετών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αναδιάρθρωση των χρεών των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, αφού προηγηθεί μέσω νέας διαδικασίας, αξιολόγηση με ειδικό κριτήριο της βιωσιμότητάς τους, αλλά και βιώσιμες λύσεις για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».