Ανεξέλεγκτα μαίνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Άνδρο και Σάμο. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει στείλει ενισχύσεις, από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.


Στην Άνδρο (πάνω φωτογραφία) η φωτιά ξεκίνησε από έκταση χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός. Στο νησί βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα. Έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο νησί στάλθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα, και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.



Στη Σάμο καίγεται δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού κοντά στους Μυτιληνιούς. Το νησί σαρώνουν ισχυροί άνεμοι.

Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Στο νησί αναμένονται 65 πυροσβέστες από Αθήνα (με Super Puma) και Θεσσαλονίκη (ξεκίνησαν με C 130), καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε σπίτια της περιοχής.

Επί ποδός βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς και έξι οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.


Οι φωτογραφίες είναι από το androsportal.gr και το samostimes.gr.