Στη... σκιά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (για να είμαστε ακριβείς περίπου ένα χιλιόμετρο πιο πέρα), στην περιοχή της Σοφούλη, λειτουργεί μια... πλαζ για λίγους!


Θεσσαλονικείς, αλλά και οικονομικοί μετανάστες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ούτε μέχρι την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, βρίσκουν εκεί μια διέξοδο για λίγη δροσιά.



Στη στενή αμμουδιά της περιοχής, λίγο μετά τη στροφή της Express Service, στήνουν τις ομπρέλες τους, τις ψάθες τους, κάνουν παρέα και... βουτιές στα κύματα του Θερμαϊκού.

Η ακτή αυτή είναι και η μοναδική με αμμουδιά, στην δικαιοδοσία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, φαίνεται πως την προτιμούν αρκετοί, αφού όποια ώρα της ημέρας κι αν περάσεις, θα βρεις λουόμενους να κάνουν το μπανάκι τους.



Είναι, πάντως, απεριποίητη, μοιάζοντας περισσότερο με σημείο όπου κάποιοι αποθέτουν μπάζα, παρά με ακτή για καλοκαιρινό μπάνιο.

Όσο για το αν τα νερά είναι κατάλληλα, η απάντηση που μας έδωσε κυρία με μαύρο μαγιό και ειδικά περιποιημένο νύχι, μαυρισμένη (από την ηλιοθεραπεία) ήταν αφοπλιστική: "Αν δεν ήταν καθαρά τα νερά, θα έκανα εδώ μπάνιο εγώ";