Άμεσα και ορατά αποτελέσματα αναμένει η ΔΕΘ-Helexpo από την εντατικοποίηση των επαφών της και τη διερεύνηση συνεργασιών με Κινεζικούς διοργανωτές εκθέσεων και επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται να εξάγουν ή να επενδύσουν στη χώρα μας.


Αυτό ήταν και το επιστέγασμα της επίσκεψης στο Πεκίνο και στη Σανγκάη του προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσου Τζήκα και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Κυριάκου Ποζρικίδη, στο πλαίσιο της επίσημης κυβερνητικής αποστολής υπό τον Πρωθυπουργό, που βρέθηκε πρόσφατα στην Κίνα.

Ειδικότερα, από τις συναντήσεις με δέκα διοργανωτές εκθέσεων από τον κρατικό και τον ιδιωτικό τομέα της Κίνας, προέκυψε συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, όπως η Philoxenia, η Hotelia, η Detrop και η Freskon.

Το κινεζικό ενδιαφέρον εστιάζει στον τουρισμό και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, καθώς και στις εξαγωγές στη χώρα μας μηχανημάτων και βιομηχανικών ειδών.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κίνα, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo επισκέφθηκε την Έκθεση του Πεκίνου, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Ακόμη, στο Επιμελητήριο της Σανγκάης υλοποιήθηκαν συναντήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με εκπροσώπους φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που διοργανώνουν συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.

Η διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της ΔΕΘ-Helexpo και η επέκταση των συνεργασιών της στην Κίνα αποτελεί και το πιο πρόσφορο έδαφος για την πρωτοβουλία του εθνικού εκθεσιακού φορέα να είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα της Γενικής Έκθεσης του 2017.