Η λίστα των οφειλετών του δημοσίου επιλέγεται, σήμερα, από κάποιες εφημερίδες ενώ άλλη εφημερίδα μοιράζει ελπίδες με κούρεμα δανείων από το Παρακαταθηκών και Δανείων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Λαβράκια στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου!
"Στη δημοσιότητα έδωσε την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του μνημονίου, τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ, Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως τις 5 Ιουλίου 2015 και με προσαυξήσει εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 5 Ιουλίου 2016", γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: «Κουρεύουν τις δόσεις 145.000 δανείων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «κυβερνητική απόφαση-σταθμός για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Το πακέτο περιλαμβάνει μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και «πάγωμα» μεγάλου ποσοστού της οφειλής. Ποιοι δικαιούνται επιστροφή τόκων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεκίνησαν να "τρέχουν τα γεγονότα" στην Πόλη
"Εκπληρώνεται η προφητεία για το "ιτέλος της τουρκιάς" αν μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά", αναφέρει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κατασχέσεις σε… άδειους λογαριασμούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταιγίδα 60.000 κατασχετηρίων στο α’ εξάμηνο αλλά στο 70% των περιπτώσεων δεσμεύουν μόνο από 2 λεπτά έως 100 ευρώ. Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων 67.863 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ παραμένουν 111.534 με οφειλές 1,1 δισ. ευρώ άφαντοι 241.367».

Η ΑΥΓΗ: «Plan B στη Ν.Δ. απο Μεϊμαράκη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε ανοιχτή ρήξη με τη γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης και του «Παραιτηθείτε» που έχουν επιβάλει στη Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης και η υπ’ αυτόν ηγετική ομάδα Γεωργιάδη-Βορίδη, προχώρησε χθες ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι φρουροί της διαπλοκής»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Ν.Δ. διακηρύσσει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι βουλευτές της «προστάτευσαν» στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank. Νέα επίθεση του Α. Λοβέρδου στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μέτρα χωρίς αντίκρισμα για έσοδα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα είναι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, είτε αυτά αφορούν μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου είτε την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κοινωφελής εργασία σε 17 δήμους 
Η εφημερίδα διευκρινίζει: "Πρόκειται για ΟΤΑ με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας. Οι 3.737 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα". 

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Λωποδύτες Α.Ε.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη λίστα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δυνατή καταγγελία για το ρόλο και το χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ήταν οι χτεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και η ΕΔΥΕΘ αντίστοιχα»

ΤΑ ΝΕΑ: «Γύρισε και κάνει τον Κινέζο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «όταν βλέπεις τον κόσμο από ψηλά, μάλλον όλα αποκτούν άλλη διάσταση. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι εκτιμήσεις του Αλέξη Τσίπρα –όπως τις εκμυστηρεύθηκε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα- για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα «γενιά» φαρμάκων κατά του καρκίνου του δέρματος»
"Νέες ελπιδοφόρες έρευνες δείχνουν ότι ένας συνδυασμός θεραπειών ενάντια στον καρκίνο του δέρματος είναι πιο αποτελεσματικός από όλες τις σημερινές θεραπείες. Φάρμακα τα οποία αξιοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να καταστρέψουν θανάσιμους όγκους έχουν δώσει θεαματικά αποτελέσματα, σηματοδοτώντας μια «νέα εποχή» για τη θεραπεία του καρκίνου", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Γάμος 5.000.000 στο πριγκιπάτο της Μυκόνου
Η εφημερίδα αναφέρει πως "Αιγύπτιος Κροίσος παντρεύτηκε Άγγελο της Victoria Secret" στο νησί και κάνει λόγο για "προκλητική χλιδή" και "υψηλούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο".

FREDDO: Ιερός πόλεμος για το σκήνωμα του Βησσαρίωνα
Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που η Μητρόπολη Φθιώτιδος συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για να τα προσκομίσει στην Ιερά Σύνοδο με στόχο την αγιοποίηση του Βησσαρίωνα, ιατροδικαστές αλλά και καθηγητές πανεπιστημίων διαφωνούν μεταξύ τους, με απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες".

KONTRA NEWS: «Έσφαξε τον Κυριάκο ο Καραμανλής μέσω Μεϊμαράκη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «έσφαξε στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κ. Καραμανλής αποδομώντας το σύνολο της στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ, μέσω του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που αποτελεί την επίσημη φωνή του Καραμανλικού στρατοπέδου».

STAR PRESS: Εξώδικα από τη χήρα του δασκάλου που έκαψαν ζωντανό
"Συνεχίζεται ίο θρίλερ με τη δολοφονία του Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο Με εξώδικα απαντάει Με εξώδικο που έστειλε και στη «STAR press» απαντάει η χήρα του Νίκου Μέντζου, του τραγικού δάσκαλου που βρέθηκε απανθρακωμένοε μέσα στο αυτοκίνητό του σε χωράφι ιδιοκτησία του στο Αγρίνιο", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «7 δισ. τα φέσια του Δημοσίου»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην ενεργοποίηση της δέσμευσης του μνημονίου για την υποχρεωτική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προσβλέπουν χιλιάδες ιδιώτες προμηθευτές».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Αποκαλυπτήρια» για 13.730 οφειλέτες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στην άσκηση πίεσης στοχεύει η δημοσίευση της λίστας. Τα χρέη φθάνουν τα 83,2 δισ. από τα οποία 63,4 δισ. ευρώ είναι νομικών προσώπων και 19,8 δισ. φυσικών προσώπων. Οι 20 πρώτοι μεγαλο-οφειλέτες χρωστούν 4,8 δισ. και οι 20 πρώτες επιχειρήσεις 18,2 δισ. ».