Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση που επικρατούσε στα οικονομικά της χώρας πέρσι το καλοκαίρι, με τα κάπιταλ κοντρόλ και κατάφερναν να παίρνουν χρηματικά ποσά από καταθέτες, με το πρόσχημα ότι επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων! 


Τον Αύγουστο του 2015, 31χρονος ο οποίος, πλέον, είναι έγκλειστος στις φυλακές, τηλεφώνησε σε ιερέα σε περιοχή του Κιλκίς και προσποιούμενος το διευθυντή τραπεζικού καταστήματος, με το πρόσχημα ότι επίκειται κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις, τον έπεισε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, τα οποία παρέλαβαν αργότερα ο 64χρονος ιερέας και μια 40χρονη από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, "τσέπωσαν" χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, στην περιοχή της Ξάνθης, της Ηλείας και της Ζακύνθου, ενώ αποπειράθηκαν να αρπάξουν, με τον ίδιο τρόπο, χρηματικό ποσό από άτομο στην περιοχή της Ροδόπης. 

Συνολικά, κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορους καταθέτες και να "παντελονιάσουν" 18.500 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 31χρονου, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.