Απάντηση, στην επίθεση κατά της μείζονος αντιπολίτευσης, για τη μήνυση που κατέθεσε μετά τους βανδαλισμούς στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, δίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.


Με σκωπτική διάθεση, αναφέρει:

«Καλώς τους κι ας άργησαν. Η διοίκηση του Δήμου και επιτίθεται και… εκτίθεται -όλο και περισσότερο! 

Προσφιλής συνήθεια του δημάρχου και της διοίκησης είναι στα σοβαρά ζητήματα να σέρνονται από τις εξελίξεις αντί να είναι μπροστάρηδες. Όταν οι περιστάσεις απαιτούν κάτι περισσότερο από μια (καλά προετοιμασμένη) ατάκα… βραχυκυκλώνουν και επιτίθενται κατά όσων επιλέγουν τις πράξεις, αντί των λόγων, για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Θεσσαλονικέων και της Θεσσαλονίκης. Θέλουν, έτσι, να δείξουν δήθεν προοδευτισμό τους και αντίθεση  σε υποτιθέμενα “ξενοφοβικά σύνδρομα”».

Ο κ. Καλαφάτης δηλώνει ότι η παράταξή του είναι απέναντι σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά, από όπου κι αν προέρχεται, είτε εμπεριέχει ξενοφοβικά, είτε εθνομηδενιστικά στοιχεία και εγκαλεί τη διοίκηση του Δήμου: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά λόγια: Ή αγαπάς την πόλη σου, τιμάς το αξίωμα που κατέχεις και προβαίνεις σε συγκεκριμένες πράξεις για να το αποδείξεις, ή μένεις στην ασφάλεια της ρητορικής για να είσαι, στην τελική, “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” . 
Εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” αλλά και οι συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι, επιλέγουμε το πρώτο. Τις επιλογές της διοίκησης και των συναδέλφων της «Πρωτοβουλίας» ας τις κρίνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης", τονίζει και προσθέτει:

«Είναι –τουλάχιστον- τραγικό (και, παράλληλα, αποκαλυπτικό), να θεωρεί η διοίκηση του Δήμου ατόπημα την πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, να προασπίσουν την δημοτική περιουσία και την περιουσία των δημοτών».

Και ο κ. Καλαφάτης καταλήγει: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».