Αλιεύσαμε την πρόταση από το foodmood.gr. Βρήκαμε τη λύση αυτή ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, όπου λίγο - πολύ βαριόμαστε να μαγειρέψουμε. Με λίγο κόπο, στην περίπτωση που επιλέξετε το κατάλληλο κρέας, έχετε ένα εύγευστο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο.


Το προτείνει η Σίσση Βασιλειάδου, που το μαγείρεψε και βρήκε και πληροφορίες για το περίφημο σάντουιτς:

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σάντουιτς φτιάχτηκε αποκλειστικά για τον Τζων Μόντακιου, τον 4ο, ύστερα από την απαίτησή του να πιάσει ένα κομμάτι κρέας χωρίς να λερώσει τα χέρια του. Έδωσε εντολή σε έναν υπηρέτη να τυλίξει το κρέας ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί για να παραμείνουν καθαρά τα δάχτυλά του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1700, ο Γάλλος συγγραφέας Jean Pierre-Grosley έγραψε ένα βιβλίο που ονομάζεται Londres («Περιήγηση στο Λονδίνο»). Στο βιβλίο, λίγες γραμμές γράφτηκαν και συνέδεσαν για πάντα αυτή την πρωτοτυπία με τον Κόμη του Σάντουιτς:

«Ενας υπουργός του κράτους πέρασε 24 ώρες σε ένα χαρτοπαιχτικό τραπέζι. Ηταν δε τόσο απορροφημένος στο παιχνίδι, που κατά τη διάρκεια όλης αυτής της ώρας, δεν είχε φάει τίποτα παρά μόνο ένα κομμάτι βόειου κρέατος, ανάμεσα σε δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί, το οποίο έτρωγε χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει το παιχνίδι. Αυτό το νέο πιάτο έγινε μόδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Λονδίνο. Πήρε το όνομά του από το όνομα του υπουργού που το επινόησε».

Αν και δεν είναι σαφές αν αυτή η ιστορία είναι εντελώς αληθινή, το βιβλίο απέκτησε δημοτικότητα και η ιστορία διαδόθηκε. Σύντομα το όνομα ήταν επίσημο-όταν έτρωγε κανείς δύο κομμάτια ψωμί με κάτι στη μέση, αυτό λεγόταν πλέον «σάντουιτς».

ΥΛΙΚΑ
4 Ψωμάκια τύπου τζιαπάτα
Μοσχαρίσια ή χοιρινά φιλετάκια ( 500 γρ.)
300 γρ. κρεμμύδια
ξύδι βαλσάμικο
κόλιαντρο
πιπέρι
200 γρ.φέτα
2-3 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
1 ματσάκι ρόκα
λάδι

Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε το βαλσάμικο ξύδι, τον κόλιαντρο και το πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι.

Στο multi ανακατέψτε τις πιπεριές φλωρίνης με την φέτα. Άν χρειαστεί προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Κόψτε τα ψωμάκια, αλείψτε την πάστα πιπεριάς, βάλτε τα φιλετάκια, τα κρεμμύδια και την ρόκα. 

Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Συνοδέψτε με μία παγωμένη μπύρα.