Δε λείπουν και πάλι τα οικονομικά θέματα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που επιλέγουν θέματα εκτός πολιτικής και οικονομίας. 


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Υπερκυβέρνηση θέλουν οι Γερμανοί την Κομισιόν
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο απόηχος της αποχώρησης των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνει τη δυνατότητα στη Γερμανία να φέρει στην επιφάνεια ένα όνειρο, πατέρας του οποίου ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ: Τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής κυβέρνησης που θα ελέγχει όλα τα κράτη της Ευρώπης και η οποία θα είναι υπόλογη και θα ελέγχεται από την ισχυρότερη χώρα των Ευρωπαϊκών κρατών, ήτοι κυρίως τη Γερμανία". 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σφαγή για τις άδειες της TV»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μαζί με Alpha, Star, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, το MEGA , που δεν έχει ενημερότητα, οι «αριστερός» εργολάβος δημόσιων έργων Χρ. Καλογρίτσας, ο εμπλεκόμενος με τη Δικαιοσύνη Ευ. Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, ο Γ. Καρατζαφέρης, ο Φιλ. Βρυώνης του Εψιλον και μια (άγνωστη) εταιρία που έχει έδρα στην Κύπρο».

ΕΘΝΟΣ: «Απειλούνται με κατασχέσεις 71.000 αγρότες»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ειδοποιητήρια στις τράπεζες για δεσμεύσεις λογαριασμών, κινδυνεύουν και οι επιδοτήσεις. Χιλιάδες αγρότες έχασαν τις ρυθμίσεις χρεών. Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις και ποιοι προστατεύονται».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιερές μπίζνες Βαρθολομαίου - Πάπα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δυο προκαθήμενοι έχουν συνεννοηθεί για να ανακηρυχθεί το Φανάρι ανεξάρτητο κράτος στο οποίο θα έχει ως επίσημη θρησκεία την "Πανθρησκεία"...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πολιτική απάτη που κόστισε 100 δισ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στον περσινό διχασμό για να βρει άλλοθι και να υπογράψει το βαρύ Μνημόνιο της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης του. Η οικονομία βυθίστηκε στην ύφεση, το δημόσιο χρέος ανατινάχθηκε, χάθηκαν 45 δισ. ευρώ καταθέσεις και οι τραπεζικές μετοχές εξαϋλώθηκαν».

ΕΣΤΙΑ: «Η Βρεταννία και η κοινή λογική»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η βρεταννική οικονομία έχει εισέλθει σε μία περίοδο αναταράξεων, καθώς η επικείμενη απόσχισις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως η μακρά περίοδος των διαπραγματεύσεων που θα μεσολαβήσει, δημιουργεί ανησυχία στις διεθνείς χρηματαγορές και επιφυλάξεις στους επενδυτές».

Η ΑΥΓΗ: «Τρία βήματα προς τι νομιμότητα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Κομισιόν: Κανένα πρόβλημα τον διαγωνισμό, η επιστολή Έτινγκερ δεν έχει καμία σχέση. Πρόεδρος ΕτΕ: Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις διαδίκων που χρησιμοποιούν τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν. Ν. Παππάς: Βάζουμε τέλος σε 25 χρόνια ανομίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μικρή οθόνη, μεγάλα παιχνίδια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «και νέοι παίκτες θέλουν να μπουν στην τηλεοπτική αγορά. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης και Καλογρίτσας παίρνουν μέρος στην πρώτη δημοπρασία. Κανονικά κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους οι Κυριακού, Κοντομηνάς, Αλαφούζος και Βρυώνης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αποκάλυψη Γκάλμπρεϊθ για Plan B»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «τις λεπτομέρειες του Σχεδίου Β για μετάβαση σε νέο νόμισμα που εκπονούσε μια μικρή ομάδα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας από τον Μάρτιο του 2015 αποκαλύπτει σε βιβλίο του ο Τζέιμς Γκάλμπρέιθ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δουλεμπόριο προσφύγων παντού! 
Η εφημερίδα βλέπει "όργιο λαθροδιακίνησης προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις πλευρές της Βόρειας Ελλάδας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας την κινητοποίηση των διωκτικών αρχών. Στις υποθέσεις επιχείρησης προσέγγισης των ελληνοσκοπιανών συνόρων για πρώτη φορά προστέθηκε απόπειρα διακίνησης με προορισμό τα ελληνοαλβανικά σύνορα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σε αγωνιστικό κλοιό τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στον αγωνιστικό κλοιό που έστησαν Ομοσπονδίες και σωματεία της Αττικής, βρέθηκε χτες το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζονται κυβέρνηση και εργοδοσία για τα Εργασιακά και τις Συλλογικές Συμβάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το σύνδρομο της Κίνας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από τις συμφωνίες με τη COSCO για τον ΟΛΠ στο Πεκίνο, λέει «ναι» σε πολλά από τα ζητήματα που συνεχίζουν να διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρονικό μιας δύσκολης στροφής που είναι ακόμα σε εξέλιξη».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο τεστ φέρνει επανάσταση στη γονιμότητα
"Νέο τεστ «ενέργειας» στο έμβρυο θα βελτιώνει τις πιθανότητες της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη δραστηριότητα των μικροσκοπικών μιτοχονδρίων σε 111 έμβρυα. Τα δεδομένα, που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο, έδειξαν ότι το ποσοστό εγκυμοσύνης πέφτει στο μηδέν όταν η μιτοχονδριακή δραστηριότητα ήταν υψηλή", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Αμόκ για το ξεμάτιασμα του Ιμάμη
"Πριβέ ξεμάτιασμα από Τούρκο γκουρού φέρεται ότι ζητούσαν σε κατάσταση... αμόκ οι πελάτισσες από το μέντιουμ της οδού Καραγεώργη Σερβίας Καίτη Μποζάκη,η οποία, αντί για την «κάθοδο» στη Μύκονο (όπου προγραμμάτιζε να βρεθεί με τις συνεργάτιδές της τον Αύγουστο), πήρε την άγουσα για τη φυλακή, μετά την απολογία της στην 7η ανακρίτρια", γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Σκληρό πορνό με αντάλλαγμα δωρεάν διακοπές
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η εταιρία παραγωγής πορνό ταινιών του Σειρηνάκη προσφέρει δωρεάν διακοπές και 5.000 € σε ζευγάρια από την Ελλάδα, για να βιντεοσκοπηθούν οι ιδιαίτερες στιγμές τους.

KONTRA NEWS: «Κόβονται τα κανάλια «ALPHA» «ΣΚΑΙ» «Ε» «ΑΡΤ» και «MEGA»
Η εφημερίδα γράφει ότι «υπέβαλαν φακέλους με ελλιπή στοιχεία και είχαν πολλές και μεγάλες παρανομίες εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό στήριζαν όλες τις φαύλες κυβερνήσεις και τους κλέφτες υπουργούς, ενώ πολεμούσαν και απαξίωναν κάθε έντιμη φωνή».

STAR PRESS: Ερωτικά τρίγωνα για να διώξουν τις κατάρες
"Τρία χρόνια μετά την τρομακτική αποκάλυψη του εξαναγκασμού μίας νεαρής γυναίκας να συμμετάσχει σε ερωτικό τρίγωνο για να ξεφορτωθεί την «κατάρα» που υποτίθεται κουβάλαγε, η Δικαιοσύνη έστειλε τους απατεώνες πρωταγωνιστές στη φυλακή", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σκληραίνει στάση η Κομισιόν»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μήνυμα αυστηρότητας προς την Αθήνα, ενόψει της επικείμενης διπλής αξιολόγησης του φθινοπώρου αποτελεί η σκλήρυνση της στάσης τμήματος της Κομισιόν απέναντι σε Ισπανία και Πορτογαλία για τη διόρθωση των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόβοι για «κραχ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η επιδείνωση της κατάστασης στην οικονομία φέρνει νέο κύμα πτωχεύσεων και «λουκέτων». Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη χρηματοδότησης « πνίγουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις».