Το θέμα των συντάξεων επιλέγεται από τις περισσότερες εφημερίδες, σήμερα, για πρώτο. Ξεχωρίζει το άρθρο των Βαφουφάκη - Γκάλμπρεϊθ, αλλά και μια... ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστή της Superleague και τη σύντροφό του.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βρίσκει τους 200 και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» ο πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κοντά στο να περάσει το νέο εκλογικό νόμο και να προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το ΔΝΤ με ...φλογοβόλο
Η εφημερίδα επισημαίνει: "Αυστηρό μήνυμα σε ειδική έκθεση: Ξεχάστε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας, που θα φέρει και μειώσετε αποδοχών. Τι ζητάει για τις ομαδικές απολύσεις".

ΕΘΝΟΣ: Έφοδοι εφορίας σε τουριστικές περιοχές
"«Καλοκαιρινό σαφάρι» με 30.000 ελέγχους, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, και με επίκεντρο εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και χώρους δεξιώσεων εξαπολύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με εντολή στους ελεγκτές να προχωρούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων και «φακέλωμα» για περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων και παράτυπης συμπεριφοράς των φορολογουμένων", γράφει η εφημερίδα.

ΕΙΔΗΣΗ: Συνταξιούχοι βγάζουν ΑΦΜ στη Βουλγαρία
"Το κύμα φορολογικής μετανάστευσης στη γειτονική μας χώρα αποκτά πλέον νέες διαστάσεις, καθώς το παράδειγμα των επιχειρήσεων ακολουθούν και ιδιώτες, ακόμα και συνταξιούχοι. Εταιρείες προτείνουν μέσω Διαδικτύου το άνοιγμα ΑΦΜ μέσα σε λίγες ώρες", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία για ένωση εκκλησιών
"Επιστροφή στην ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΗ Συμφωνία της ΦερράραςΦλωρεντίας (1438-39) και στην Ένωση των δύο μεγάλων Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, της Ορθόδοξης και της Καθολικής, θέλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος! Αυτά τα δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ"... Στην ίδια συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), ο Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασής της (!) και η... επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι συντάξεις μας μειώθηκαν 410 €"
" Τα νούμερα είναι αμείλικτα, το ίδιο και η πραγματικότητα. Ο Ελεύθερος Τύπος είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ότι από τον Ιούνιο 144.951 συνταξιούχοι θα έχαναν το ΕΚΑΣ για πάντα. Πίσω από τον αριθμό αυτόν κρύβονται άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, με ζωές που ανατρέπονται στην πιο ευαίσθητη στιγμή τους. Στη δύση της ζωής τους, εκεί που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την ασφάλεια", γράφει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Επιβράβευσις της ήσσονος προσπάθειας
"Ή λογική τής ήσσονος προσπάθειας διέπει καί τόν διάδοχο τού κ. Μπαλτά, Νίκο Φίλη, ό όποιος θεσμοθέτησε τήν απονομή υποτροφιών από τό'Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σέ φοιτητές μέ βαθμολογία «λίαν καλώς» (6,5-8,4) καί όχι μόνο μέ «άριστα» (8,5-10), όπως ισχυε μέχρι σήμερα. Ή νοοτροπία τής ήσσονος προσπάθειας τείνει νά γίνει κυρίαρχη. Τά αποτελέσματα, σέ μία παγκοσμιοποιημένη καί άκρως ανταγωνιστική κοινωνία, θά είναι ολέθρια", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Κόκκινο πανί ο Παππάς
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «κόκκινο πανί» έχει εξελιχθεί για το κόμμα του ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και Νο2 του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως πλέον προχωρά σε έναν μοναχικό δρόμο αναζητώντας πολιτικές συμμαχίες. Στα πέριξ της Κουμουνδούρου δεν αποτελεί μυστικό πως ο Νίκος Παππάς είναι ξένο σώμα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΑΥΓΗ: Κοινωνική προστασία για 40.000 οικογένειες
Η εφημερίδα γράφει: "Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αρχής γενομένης -πιλοτικά- από τριάντα δήμους με οξυμένα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας. Το 10% των άνεργων δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν παράλληλα σε διαδικασία επανένταξης στην αγορά εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μέσω των σχετικών προγραμμάτων του αρμόδιου υπουργείου. Ειδική μέριμνα για άστεγους και φτωχές μονογονεϊκές οικογένειες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βαρουφάκης, Γκάλμπρεϊθ σηκώνουν το γάντι
Η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο των Βαρουφάκη και Γκάλπρεϊθ, στο οποίο υπογραμμίζουν: "Στόχος των κλητήρων της τρόικας ήταν ένας: η κατάσχεση εκ μέρους γερμανικών επιχειρήσεων, αρπακτικών ταμείων κΛπ. των δελεαστικότερων κομματιών της περιουσίας του Δημοσίου, των ελληνικών επιχειρήσεων, ακόμα και των νοικοκυριών. Σε αυτό ομονοούν όλα τα μέρη της τρόικας: ΔΝΤ, Βερολίνο, Φρανκφούρτη Kat Βρυξέλλες. Εκεί που διαφωνούν μεταξύ τους είναι στο ότι το ΔΝΤ απαιτεί να συντρίβει άμεσα ό,τι απέμεινε από την κοινωνική οικονομία της χώρας, διαγράφοντας παράλληλα χρέος, ενώ οι «Ευρωπαίοι» της τρόικας προκρίνουν την αργή, βασανιστική συρρίκνωση υπό τη μόνιμη ασφυξία ενός μη βιώσιμου χρέους (που θα κουρευτεί μετά την ερημοποίηση/εκποίηση της χώρας)".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βροχή» κατασχετηρίων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Βροχή» κατασχετηρίων στέλνει το Δημόσιο, προκειμένου να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο για είσπραξη τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του έτους και να αποφύγει την ενεργοποίηση του «κόφτη» δαπανών. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 έγιναν 151.000 κατασχέσει τραπεζικών λογαριασμών, έναντι 136.000 όλο το 2015 και 130.000 το 2014".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βουτιά σχο κενό έκαναν οι εξαγωγές 
"Βουτιά στο κενό έκαναν οι εξαγωγές το τελευταίο δωδεκάμηνο - μια χρονιά που τα είχε όλα, από κλείσιμο των τραπεζών και επιβολή capital controls μέχρι αποκλεισμούς δρόμων, σιδηροδρομικών γραμμών και πολυήμερες απεργίες στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Χαρακτηριστική είναι η τάση που καταγράφεται μετά την επιβολή των capital controls. Από το +19% του Ιουνίου 2015 οι εξαγωγές μέσα από ένα πτωτικό σπιράλ εμφανίζουν τον Μάιο 2016 πτώση 6,4% (χωρίς πετρελαιοειδή) σε σχέση με τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οικουμενική βίας και ανωμαλίας
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "έχουμε επιμείνει σε συγκεκριμένα «σενάρια» διακυβέρνησης της χώρας εδώ και μήνες και απ' ότι όλα δείχνουν δε βλέπουμε να διατηρούνται στο «ψυγείο» των πολιτικών εξελίξεων για πολύ χρόνο ακόμα υπό τη μορφή των «σεναρίων» αλλά ενώπιον σοβαρού πολιτικού αδιεξόδου, λαμβάνουν σάρκα και οστά Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούν ξενοκίνητα οικονομικά συμφέροντα με την υποστήριξη του «κυβερνείου» της ΕΚΤ και των Βρυξελλών, μια μεταβατική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Στουρνάρα, είναι μέσα στο πλαίσιο που ονειρεύονται ο Σόιμπλε και η Γερμανική Συνδιοίκηση". 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Υπουργοί θύματα των ΑΤΜs
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οι σκηνές που διαδραματίζονται στα ATMs όταν οι ηλικιωμένοι παίρνουν τις συντάξεις τους, κι όχι ο εκλογικός νόμος, θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές, ισχυρίζονται στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία εμφανίζονται θορυβημένα από όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σφαγείο ο νέος ΕΝΦΙΑ
"Ιδιαίτερα σκληρός ο νέος ΕΝΦΙΑ, που έρχεται τον Αύγουστο, απειλεί με πλήρη εξόντωση 600.000 ιδιοκτήτες. Ο φόρος φέτος θα είναι εμφανώς μεγαλύτερος, έως και διπλάσιος, κυρίως για όσους έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ", τονίζει η εφημερίδα. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το «τεχνικό μνημόνιο» προδιαγράφει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής
Η εφημερίδα τονίζει: "Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα επιβεβαιώνεται με τη δημοσιοποίηση από την Κομισιόν του «τεχνικού μνημονίου» συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Στην πρώτη γραμμή του «τεχνικού μνημονίου», βρίσκονται τα ζητήματα που αφορούν στο «ακόνισμα» του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη», το μπαράζ των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» της λαϊκής οικογένειας προς το κράτος, η προικοδότηση του νέου υπερταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες κ.ά.".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ζαριά Μαξίμου με κάλπες - εξπρές
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο Μαξίμου δεν έχουν εγκαταλείψει τα σενάρια της κάλπης και ήδη δίνουν «πακέτα δώρων» σε διάφορες κοινωνικές ομάδες για να πάρουν την οριστική απόφαση στις αρχές του Σεπτεμβρίου όταν ο κλοιός των δανειστών θα αρχίσει να σφίγγει και πάλι. Τα δύο σενάρια που είναι επιθυμητά για την κυβέρνηση και γίνεται η σχετική επεξεργασία περιλαμβάνουν τόσο τις «διπλές εκλογές», όπως το 2012, όσο και τις εκλογές μαζί με δημοψήφισμα πιθανότατα για το πακέτο των εργασιακών που ήδη έχει μπει στο τραπέζι από τους θεσμούς".

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Θέλει πάλι δημοψήφισμα
Η εφημερίδα αναφέρεται στον πρωθυπουργό και υποστηρίζει: "«Εγώ θα κάνω δημοψήφισμα για να το κερδίσω» είπε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, όταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα άνοιξε συζήτηση ακόμη και για την πρόθεση του Ρέντσι να παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν επικρατήσει η πρότασή του στο ιταλικό δημοψήφισμα για το Σύνταγμα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ανάχωμα» σε τέσσερις καρκίνους από τις στατίνες
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν «εντυπωσιακές» μειώσεις σε ποσοστό θανάτου στους ασθενείς με καρκίνο που έχουν διαγνωστεί με υψηλή χοληστερόλη. Συγκεκριμένα, η θεραπεία με στατίνες, τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη που λαμβάνονται από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, είναι η πιο πιθανή εξήγηση για αυτή τη μείωση του κινδύνου".

ESPRESSO: "Έφυγε" από ανακοπή ο περιζήτητος εργένης
"Party animal στη δεκαετία του '90, περιζήτητος εργένης παρά τα 50 χρόνια του (γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966), ο... rock'n'roll Γιώργος, γιος του εφοπλιστή Δημήτρη Αράπη, έβρισκε πάντα τρόπο να αντιστέκεται στις δεσμεύσεις. Ο αναπάντεχος θάνατός του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και τους αγαπημένους φίλους του, τα κοσμικά σαλόνια και τους ανθρώπους της ναυτιλίας", γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Βουλιάζω στα χρέη
Η εφημερίδα αναφέρεται στην κ. Βέφα Αλεξιάδου και γράφει: "Φωτιές ανάβει στο τηλεοπτικό σκηνικό η βιογραφία της Βέφας Αλεξιάδου, η οποία θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι και μιλάει για την άνοδο και την πτώση της αυτοκρατορίας της, ρίχνοντας σαφή καρφιά στην πρώην συνεργάτιδά της, Ελένη Μενεγάκη. «Νιώθω παραγκωνισμένη, γιατί η Ελένη δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο σε τόσα δεινά που έχω περάσει», λέει φανερά πικραμένη η άλλοτε βασίλισσα της μαγειρικής".

KONTRANEWS: Μπουρλότο στην Ευρώπη που βουλιάζει βάζει ο Ρέντσι
"Η κατάρρευση των Ιταλικών τραπεζών θα συμπαρασύρει και τις Γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε τοξικά παράγωγα τρισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, βάζοντας μπουρλότο στο Βερολίνο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, που βουλιάζει... Οι Γερμανοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν άμεσα το βέτο που είχαν βάλει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, προκειμένου να αποτρέψουν τη χρηματοδότηση των Ιταλικών τραπεζών από κρατικά κονδύλια", γράφει η εφημερίδα.

PRESS TIME:  Βιάζονται να φέρουν το νέο εφιάλτη
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση δεν φάνηκε να πτοείται. Η πίεση των δανειστών να επισπευσθεί η διαπραγμάτευση μόνο «κακοδεχούμενη» δεν φάνηκε. Το βλέμμα ins είναι στη Γαλλία.
Όχι βέβαια στο Euro, αλλά στη σφοδρή αναταραχή που έχει ξεσπάσει εξαιτίας των εργασιακών αλλαγών που προσπαθεί να επιβάλει ο Ολάντ". 

SPIRTO: Πέθανε ο γόης εφοπλιστής
Στο θάνατο του Γ. Αράπη αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

STAR PRESS: Σκληρό πορνό από σύντροφο ποδοσφαιριστή
Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση συντρόφου ποδοσφαιριστή της Super League, η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να παίξει σε πορνοταινίες κι αυτός, στη συνέχεια, την... κρέμασε ανάποδα από το μπαλκόνι...

THESSNEWS: Έγιναν καπνός
Η εφημερίδα θυμάται μια υπόθεση του 2000: "«Αποτυχημένος καπνέμπορος κατασχεμένων λαθραίων τσιγάρων». Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει γάντι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ο οποίος από περίεργες επιλογές του βρέθηκε και φεσωμένος και υπόλογος. 2 κοντέινερ, με κατασχεμένα τσιγάρα από το 2000, γίνονται «καπνός» μαζί με άλλα 34 κατασχεμένα αλλά νομίμως εκποιηθέντα σε «περίεργη» εταιρεία", γράφει.