[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα προσφυγόπουλα ζωγραφίζουν την Οδύσειά τουςΤις εμπειρίες τους, τον κόσμο όπως τον βλέπουν αλλά και όπως θα ήθελαν να είναι, αποτύπωσαν σήμερα στο χαρτί τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στην προσωρινή ανοιχτή δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά.
Ο δήμος Θέρμης οργάνωσε δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι, με τους εικαστικούς Χρήστο Αλαβέρα, Εύα Μπλούτσου και τη βοήθεια του Σπύρου Δελαπέρα, οι οποίοι κάλεσαν τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις εμπειρίες τους.


Ένα κόκκινο ελικόπτερο, άνθρωποι να γλιτώνουν τον πνιγμό πάνω σε βραχονησίδες, αλλά κι ένα πανέμορφο λουλούδι, ήταν κάποιες από τις ζωγραφιές των παιδιών.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά παρεμβάσεων και δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού που σχεδίασαν και υλοποιούν ο δήμος Θέρμης, η ΔΕΠΠΑΘ και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε συνεργασία με την οργάνωση Save the Children και τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας. 

Στόχος των δράσεων που σχεδιάστηκαν μετά από πρωτοβουλία της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου για το προσφυγικού είναι η στήριξη των προσφύγων στο νέο περιβάλλον αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής μας, γνωρίζοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. 

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν όχι μονό για τα παιδιά, αλλά και για τους εφήβους και τους ενήλικες, ιδιαίτερα τις γυναίκες. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]