Στην αντεπίθεση περνά το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, μετά από δύο ανυπόγραφα δημοσιεύματα, τα οποία οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν συκοφαντικά.


Οι εργαζόμενοι, στην έκτακτη συνεδρίαση τους την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία να υποβάλλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας  κατά  παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με το πρώτο δημοσίευμα είχαν εμφανιστεί ψύλλοι στην πτέρυγα του νοσοκομείου όπου εξυπηρετούνται οι μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το δεύτερο αφορούσε τις συνδικαλιστικές σχέσεις του προσωπικού.

Θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προσέβαλαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του Σωματείου, των μελών του και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, απευθύνοντας ύβρεις καθώς και αήθεις και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς. Γι αυτό και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα σταθούν απέναντι "σε όσους για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, παρακάμπτουν σκανδαλωδώς κάθε έννοια στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της νοσηλείας αλλά και της εργασίας."