Αετονύχης 49χρονος, που εξαπατούσε ανύποπτους πολίτες και είχε καταδικαστεί σε βαριά ποινή κάθειρξης αλλά διέφευγε, συνελήφθη, χθες (21-07-2016) το μεσημέρι, στην περιοχή του Πανοράματος.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν τον 49χρονο απατεώνα στην... καλή περιοχή της πόλης, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του τρία διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος είχε καταδικαστεί, σε κάθειρξη δέκα χρόνων για πλαστογραφία με χρήση από την οποία σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτο, το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ, άμεση συνέργια σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς, στη Θεσσαλονίκη, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2007 εξαπατούσε με διάφορα τεχνάσματα ανυποψίαστους. 

Για παρόμοια αδικήματα, που διέπραξε στην Αθήνα και στο Βόλο τα έτη 2001 και 2002, είχε εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα. 

Καθώς, μετά την καταδίκη του, διέφευγε της σύλληψης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Πανόραμα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και από εκεί στις φυλακές.