Γέμισε... σκαραβαίους το κάμπινγκ "Ολύμπιος Ζευς", στο Λιτόχωρο Πιερίας. Όχι, βέβαια, από έντομα, αλλά από τα γνωστά αυτοκίνητα που έχουν συνδεθεί με άλλες εποχές κι άλλους τρόπους οδήγησης...



Το αγαπημένο "κατσαριδάκι", που έγινε ταινία και τραγούδι, έχει τους δικούς του εραστές. Οι ιδιοκτήτες τους, που δεν το αλλάζουν με κανένα Ι.Χ. τελευταίας τεχνολογίας, οργάνωσαν, σήμερα την 10η Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων και Κλασσικών Οχημάτων. Έτσι, στο Λιτόχωρο, είχαν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις κούκλες των τεσσάρων τροχών...





Πιο παλιό απ' όλα ένα "κατσαριδάκι" της δεκαετίας του '50. Ο ιδιοκτήτης του ζει στη Γερμανία κι έκανε το ταξίδι ως το Λιτόχωρο. Έτσι, όλοι είδαν κάτι που... ως τώρα άκουγαν: Ότι τα φλας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου... ανοίγουν στο πλάι!

Πιο καινούργιος, ένας "σκαραβαίος" του 1972, κατακόκκινος και γυαλιστερός...

Τα πανέμορφα "κατσαριδάκια", αλλά και τα παλιά "Μίνι" και τα "Φίατ" κι άλλες κούκλες από το... παρελθόν, απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό, ο φωτορεπόρτερ Νώντας Στυλιανίδης, από το www.photoreportage.gr.

Φυσικά, η συνάντηση ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες των Σκαραβαίων και των Κλασσικών Οχημάτων, να ξαναβρεθούν (το... κάνουν συχνά) να τα πουν και να κοντραριστούν για το πιο όμορφο και πιο αξιόπιστο κατσαριδάκι... Και... του χρόνου!