[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αναπληρώτρια δημάρχου: Δεν εξυπηρετούν τους πρόσφυγες οι βανδαλισμοίΤην καταδίκη των βανδαλισμών στους χώρους του Δημαρχείου από μέλη του No Border Camp που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή δημόσιας περιουσίας και την κατατρομοκράτηση εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν εκεί την ώρα της επίθεσης

εξέφρασε εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η αναπληρώτριά του, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Μετά την επίθεση στους χώρους του Europe Direct, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Γραφείου Εργασίας που στεγάζονται στο κτίριο Ε του Δημαρχείου, τις πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, η αναπληρώτρια του Δημάρχου κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη συγκάλεσε σύσκεψη των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις της, η Καλυψώ Γούλα τόνισε ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα το βίαιο περιστατικό του βανδαλισμού. «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κίνηση, αυτό τον βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί, δεδομένης της καταστροφής της δημοτικής περιουσίας αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στον χώρο συναλλασσόμενοι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι», δήλωσε. 

Όπως τόνισε  «είναι στενάχωρο, όταν μάλιστα είμαστε μια Διοίκηση που κατ' επανάληψη – και μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου – επιθυμούμε να δίνεται βήμα σε ανθρώπους, σε ομάδες, σε συλλογικότητες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ακουστεί ο όποιος αντίλογος. Είμαστε μια πόλη φιλόξενη και στον αντίλογο, αλλά αυτός ο σεβασμός από την πλευρά μας προϋποθέτει αντιστοίχως σεβασμό και προς την πόλη. Η ανομία και η αυθαιρεσία, όπως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μόνο καλό δεν κάνει ούτε στην πόλη και στους πολίτες ούτε και στην καθημερινή λειτουργία της, όπως φάνηκε και με τα περιστατικά των βανδαλισμών του λεωφορείου του ΟΑΣΘ και του τουριστικού λεωφορείου. Να βανδαλίζονται και να καταστρέφονται περιουσίες, είτε ιδιωτικές είτε δημόσια περιουσία, είναι τελείως αντίθετο με όλα αυτά τα οποία πιστεύουμε και πρεσβεύουμε». 

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι τέτοιες δράσεις, οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές, τέτοιου είδους επιθετικές κινήσεις δεν προάγουν μια συνθήκη ισορροπίας και έτσι δεν εξυπηρετούν ούτε τους πρόσφυγες ούτε την πόλη».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, τέλος, ενημέρωσε ότι ήδη έχει ζητηθεί από Αστυνομία 24ωρη φύλαξη του Δημαρχείου μέχρι τη λήξη του No Border Camp. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]