Ο ΕΝΦΙΑ, οι νέοι όροι στα τραπεζικά δάνεια αλλά και το μέλλον του... ΟΑΣΘ, στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βούληση του ίδιου του πρωθυπουργού η πρόταοη για τη Συνταγματική αναθεώρηση να περάσει μέσα από ένα Δημοψήφισμα, η συμβολή του οποίου θα είναι «ηθική και συμβουλευτική»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΝΦΙΑ θανατηφόρος και για πολύ φτωχούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αδιανόητο! Αποζημιώσεις από απολύσεις και επιδόματα κόβουν την έκπτωση. Άνεργοι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι στο απόσπασμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Και απίστευτη γκάφα με τις φορολογικές δηλώσεις των ατόμων με αναπηρία από 80% και άνω».

ΕΘΝΟΣ: «Πόιντ σύστεμ για νέα δάνεια και ρυθμίσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «θεσπίζεται υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου που θα αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Χορηγήσεις και διακανονισμοί θα κρίνονται από τις βαθμολογίες που θα δίνουν Εφορία, Ταμεία και τράπεζες. Νέο τοπίο από τον Σεπτέμβριο για όλους τους δανειολήπτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΟΚΑΡΕΙ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ "8"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία ομάδα 12 Τούρκων θα μεταφέρονταν με δύο ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων την νύχτα στον χώρο κρατήσεως των οκτώ φυγάδων ενώ ταυτόχρονα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικού πολέμου Boeing 737MESA θα παρείχαν κάλυψη και πλήρη απόκρυψη στους 12 Τούρκους. Η επιχείρηση θα κρατούσε περίπου 5 λεπτά στο έδαφος ενώ κατά την επιστροφή τους στη βάση στην ανατολική Θράκη θα καλύπτονταν από τουρκικά μαχητικά τα οποία αναχαίτιζαν με πραγματικά πυρά τα ελληνικά μαχητικά τα οποία είναι βέβαιο ότι θα σηκώνονταν από την Λήμνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψαλιδίζουν τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τι προβλέπει η απόφαση του υπ. Οικονομικών που θα εκδοθεί λίγες μέρες πριν από την αποστολή των εκκαθαριστικών. Χάνουν το δικαίωμα απαλλαγής κατά 50% ή 100% χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι, άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%».

ΕΣΤΙΑ: «Ο εμπαιγμός των μικροομολογιούχων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Μάρτιο του 2012 ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωσις του δημοσίου χρέους με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Με το λεγόμενο PSI (Private Sector Involvement) απομειώθηκε σημαντικώς το ελληνικό χρέος, αλλά ταυτοχρόνως επλήγησαν βαρειά οι επωνομαζόμενοι μικροομολογιούχοι».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΕΝΦΙΑ: πληρώνουν και αυτοί που δεν πλήρωναν»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύς ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για 700.000 φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους. Η απώλεια των εκπτώσεων που προβλέπονταν μέχρι πέρυσι για μία μεγάλη μερίδα πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι, κ.α. τους υποχρεώνει μαζί με όσους έχουν αγροτικές εκτάσεις να περάσουν για πρώτη φορά από την Εφορία».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΟΑΣΘ απειλεί να σβήσει τις μηχανές 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "σήμερα αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι Τη διαμάχη μεταξύ του Οργανισμού, που λειτουργεί μονοπωλιακά, και του δημοσίου πληρώνουν οι πολίτες Στην πλάτη του επιβατικού κοινού πέφτει το βάρος της οικονομικής διαφοράς που έχει ο ΟΑΣΘ με το δημόσιο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό το δημόσιο τού οφείλει συνολικά άνω των 133 εκατ. ευρώ, οδηγώντας τον σε οικονομικό αδιέξοδο".

ΤΑ ΝΕΑ: «Το τελευταίο πολιτικό χαρτί»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έναν ακόμη ελιγμό επιχειρεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δραπετεύσει από τη δυσάρεστη πραγματικότητα. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται η σημερινή κατάθεση των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Πρωθυπουργό».

ESRPESSO: ΑΓΩΝΙΑ για τη Νανά
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περιπέτεια της υγείας της Νανάς Καραγιάννη, που έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση.


FREDDO: Η ΝΑΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ να κρατηθεί στη ζωή
"Για τρίτο 24ωρο η Νανά Καραγιάννη παλεύει στην Εντατική. Η γνωστή δημοσιογράφος δίνει μάχη για τη ζωή της και βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής, σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Όμηροι τραπεζίτες και επιχειρηματίες!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια προειδοποιήσαμε, ότι οι ξένοι τοκογλύφοι δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο! Μετά τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα ακολουθούσε ο αφελληνισμός των τραπεζών, η αρπαγή όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των ακινήτων».

STAR PRESS: ΕΓΙΝΕ ΑΣΠΙΔΑ για τη δίδυμη αδελφή του
Η εφημερίδα αναφέρεται στον νεαρό από τη Θράκη που έπεσε νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση του Μονάχου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ευνοϊκή «μίνι περαίωση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μια ευνοϊκή ρύθμιση που είχε νομοθετηθεί τον Οκτώβριο του 2015 και παρείχε τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες είχαν εκκρεμότητες με πρόστιμα για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, να εξοφλήσουν τα καταλογισθέντα ποσά των προστίμων με σημαντικές εκπτώσεις τίθεται ξανά σε ισχύ από το υπουργείο Οικονομικών».