[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βραβείο στον καθηγητή του ΜΙΤ δρ. Γεώργιο Στεφανόπουλο


Το βραβείο "Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award" απονεμήθηκε στον καθηγητή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (M.I.T.) δρ. Γεώργιο Στεφανόπουλο,
σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθές στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στο πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία (Hellenic Forum for Science, Excellence and Innovation).

Το βραβείο στον κ. Στεφανόπουλο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, αφού αρχικά τον συνεχάρη, στη συνέχεια μίλησε για το έργο του. Τον χαρακτήρισε ως έναν χαρισματικό άνθρωπο σε επίπεδο έρευνας, ο οποίος έχει δημιουργήσει γενιές νέων επιστημόνων, ωστόσο δεν έχασε ποτέ την επαφή με τον τόπο του, την Ελλάδα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε επίσης, την αναγκαιότητα να δοθεί στη νέα γενιά η δυνατότητα να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της, ώστε να διαπρέψει σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας, ότι, ο ελληνικός λαός έχει τεράστια αποθέματα δυνάμεων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]