Αγανακτισμένοι Θεσσαλονικείς περιμένουν στις στάσεις το ένα και μοναδικό λεωφορείο ανά γραμμή, που εξυπηρετεί, σήμερα, την κατάσταση, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.


Δυστυχώς, δεν ακούς ούτε μία κουβέντα υπέρ των εργαζομένων, τους οποίους παίρνει η μπάλα και για την απαράδεκτη κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ!

"Τι θέλουν, μωρέ; Τους χρωστάνε έναν μήνα και ταλαιπωρούν τον κόσμο; Ο γιος μου έχει να πληρωθεί πέντε μήνες από τη βιοτεχνία που εργάζεται και πάει, κάθε μέρα, στη δουλειά", μας λέει ο κ. Κώστας, 76 χρόνων, συνταξιούχος, ο οποίος, όπως πρόσθεσε, πρέπει να πάει οπωσδήποτε στο ΙΚΑ για μια υπόθεση της σύνταξής του και, από τη στάση "Άγιος Σπυρίδων" της Τριανδρίας της γραμμής 17 "θα το κόψει με το πόδι" ως την Αριστοτέλους, όπως είπε χαρακτηριστικά!

Μια γυναίκα, στη στάση "Γαλλικό Ινστιτούτο", φορτωμένη με αρκετές σακούλες, μας λέει πως "προσπαθώ να φθάσω στο Θεαγένειο, που έχω συγγενή μου. Περπατάω όλη την Εγνατία και από την Αγγελάκη έφθασα ως εδώ. Ε, τώρα, θα φθάσω και στο νοσοκομείο. Αλλά πώς θα γυρίσω; Λεφτά για ταξί δεν υπάρχουν"!

"Πριν δυο βδομάδες ήμουν μέσα στο λεωφορείο που πήρε φωτιά. Θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια! Αυτά δεν τα βλέπουν", προσθέτει ο κ. Γιάννης, 42 χρόνων, υπάλληλος σε ταχυφαγείο.

Κατά μήκος της Εγνατίας οδού ο κόσμος περιμένει στη στάση μήπως και περάσει το λεωφορείο υπηρεσίας. "Κάτι γίνεται από αυτή τη διαδρομή", λέει η κ. Ευτυχία, υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ που... μας έκρυψε την ηλικία της. "Κατέβηκα με τα πόδια από Σαράντα Εκκλησιές κι από εδώ όλο και κάποιο λεωφορείο θα περάσει, γιατί οι γραμμές είναι πολλές και θα πετύχω το αστικό υπηρεσίας", προσθέτει.

Αντίθετα, ο κ. Θανάσης, 48 ετών, μάγειρας, δε συμμερίζεται την αισιοδοξία της: "Είμαι εδώ μισή ώρα και πέρασε ένα λεωφορείο, που ήταν γεμάτο! Δεν κοιτάνε, λέω εγώ, να δίνουν ρέστα τα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία! Που όλο παράπονα είναι! Δεν ξέρουν τι γίνεται έξω, στον ιδιωτικό τομέα";

Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε και στις στάσεις της Τσιμισκή και της Μητροπόλεως, αλλά και στον άξονα της Βασ. Όλγας, όπου, επίσης, οι γραμμές που διέρχονται είναι αρκετές και τα λεωφορεία υπηρεσίας (ένα ανά γραμμή) διέρχονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα νεύρα πέρασαν και... εντός λεωφορείων, με τους οδηγούς του ΟΑΣΘ, πάντως, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ψυχραιμία...

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν, σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2017, 24ωρη απεργία. Την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, θα ακολουθήσει νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων.