Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία χαρακτηρίζουν «πανηγύρι ανομίας», πραγματοποίησαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ.


Η κίνηση των βουλευτών έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος «εξέφρασε υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τις ανησυχίες για την κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από ακραία στοιχεία». 

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «προειδοποίησε ότι το πανηγύρι αυτό που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης, προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους φορολογούμενους, που πληρώνουν τις συνέπειες της ανομίας - και υπογράμμισε ταυτόχρονα, την ανάγκη να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρξει σεβασμός στην ασφάλεια του πολίτη». 

Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Σταύρο Καλαφάτη, Γεώργιο Γεωργαντά, Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα, Θεόδωρο Καράογλου, Γεώργιο Κ. Βαγιωνά, στην παράστασή τους «κάλεσαν τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να μπει τέλος στη συντελούμενη αθλιότητα και τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε καταυλισμό ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αλληλέγγυων».