Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Frakapor» στη Σίνδο «προγραμματίζεται να κλείσει σε ένα πολύ εύλογο χρονικό διάστημα» γνωστοποίησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις της στο περιθώριο των συναντήσεων, που είχε στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το πρωί επικοινώνησε με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να καταθέσει αυτά τα οποία είδε κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε, για να επιθεωρήσει τις συνθήκες εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, στα οποία, όπως είπε, «υπάρχουν τεράστιες διαφορές».

«Το κέντρο στα Διαβατά που επισκέφθηκα είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων. Όπως γνωρίζετε, στο άλλο κέντρο που πήγα (σσ: στη Σίνδο) υπήρχε μία αναστάτωση και φυσικά υπάρχει αναστάτωση στον κόσμο, όταν ζουν σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες» είπε η αν. υπουργός, προσθέτοντας: «περιμένουμε τον ίδιο τον κ. Μουζάλα να μας καταθέσει τις αποφάσεις του».

Να σημειωθεί ότι, χθες, όταν η κ. Αντωνοπούλου πήγε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο κέντρο, οι πρόσφυγες έκλεισαν την είσοδο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις συνθήκες φιλοξενίας τους(φωτογραφία πάνω).

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την υποστήριξη των αναγκών που δημιουργεί το Προσφυγικό, η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον κ. Μουζάλα έχουμε βγάλει μία πρόσκληση για 2.500 ανέργους στα hot spots και σε κάποια κέντρα που είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις τους έως τα τέλη Μαρτίου». Πρόσθεσε δε ότι για το πρόγραμμα αυτό κατατέθηκαν 30.447 αιτήσεις.