Ζευγάρι ντίλερ κοκαΐνης (άνδρας και γυναίκα) συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και οι αρχές πιστεύουν ότι θα οδηγηθούν στην αποκάλυψη της δράσης διεθνούς κυκλώματος.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δυο Έλληνες, ένας 49χρονος και η 48χρονη σύντροφός του, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη Ελλήνων 31 και 50 ετών (οι «πελάτες» των ντίλερ), σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πρώτα συνελήφθη ο 48χρονος, την ώρα της συναλλαγής: Πουλούσε στον 31χρονο 1,6 γραμμάρια κοκαΐνης. Με το που επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο 50χρονος, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν. Μάλιστα, ο 50χρονος πέταξε στο δρόμο άλλο ένα σκονάκι κοκαΐνης, βάρους 0,3 γραμμαρίων. Στις τσέπες του 48χρονου βρέθηκαν άλλα 1,6 γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 49χρονος και η 48χρονη σύντροφός του, παραλάμβαναν την κοκαΐνη από το εξωτερικό, την αποθήκευαν στο σπίτι τους και την πουλούσαν στις «πιάτσες» των τοξικομανών της Θεσσαλονίκης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν μόνον μικροποσότητες κοκαΐνης, ναρκωτικά χάπια και πλαστικά φιαλίδια από φάρμακα, μέσα στα οποία έκρυβαν τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρουν. Βρέθηκαν, όμως και 54.050 ευρώ, κάτι που για την Αστυνομία δείχνει πως είχαν προλάβει να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κι έξι κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.