Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης Γρηγορίου του Παλαμά.


«Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, τη βεβήλωση του Ιερού Ναού και τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος 

«Κι όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις. Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής, στην ανομία, σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: «Φτάνει πια», είπε Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα άλλα κόμματα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

"Οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" επιτέθηκαν σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη και διέκοψαν τη λειτουργία. Δεν είχα άδικο τελικά, όταν την 28η Οκτωβρίου του 2010 στον Πειραιά, όταν ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διέλυσαν την παρέλαση είχα δηλώσει : " ο επόμενος στόχος αυτών των ανθρώπων θα είναι ο επιτάφιος". Λίγη ντροπή και λίγη αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη, διότι η ελευθερία πάνω από όλα προϋποθέτει ευθύνη". 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, δήλωσε: «Μια Μητρόπολη δεν είναι το μέρος για να εισβάλουν άτομα τα οποία επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προσβάλλει τις εκκλησίες και την θρησκεία μας. Οι αρχές καλώς έπραξαν και απομάκρυναν τους εισβολείς».