Το θέμα της Τουρκίας εξακολουθεί να "παίζει" στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τα Wikileaks ανατρέπουν τον αιμοσταγή σουλτάνο
"Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε χτες ότι σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα για τη δομή της πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φάντασμα στο… «Noor One» »
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η έδρα έκρινε ότι κανείς δεν διηύθυνε την «εγκληματική οργάνωση»! Απλή συνέργεια για τον Κοτσώνη, ένοχοι Γιανουσάκης και «κάπτεν Τζωρτζ», αύριο θα ανακοινωθούν οι ποινές».

ΕΘΝΟΣ: «Εκπτώσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή. Μειωμένα πρόστιμα με κοινωνικά κριτήρια, περισσότερες δόσεις και γενναία περικοπή παραβόλου. Στόχος να περάσουν από το ταμείο εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σόρος έσωσε τον Ερντογάν
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "ο εβραιομασόνος τοκογλύφος γλίτωσε τον Τούρκο Πρόεδρο από τα νύχια της CIA. Επιφανείς τέκτονες τον επισκέπτονται, συζητούν μαζί του, συναποφασίζουν για επενδύσεις "δουλειές", business, αναπτυξιακά έργα. Το χρήμα, βλέπετε, είναι ΑΟΣΜΟ, άγευστο αλλά για τους περισσότερους είναι σκοπός και στόχος ζωής, ανεξάρτητα από πατρίδες, θρήσκευμα, ιδεολογία, προέλευση, εθνικότητα, σχέσεις με ΣΤΟΕΣ και ΤΑΓΜΑΤΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Hotspot» αναρχικών το ΑΠΘ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τουλάχιστον 400 Έλληνες και ξένοι «αλληλέγγυοι» έχουν κατασκηνώσει στον προαύλιο χώρο, ενώ καθημερινά φιλοξενούνται εκατοντάδες μετανάστες. Έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο της Νομικής, ενώ απαγορεύουν την είσοδο σε φοιτητές και καθηγητές».

ΕΣΤΙΑ: «Η αμφιλεγόμενη έκδοσις των «οκτώ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το περασμένο Σάββατο, το μεσημέρι, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως, αφού προηγουμένως είχε εισέλθει παρανόμως στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Η ΑΥΓΗ: «Σκοτεινές ημέρες για την Τουρκία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μαζικές συλλήψεις και απολύσεις στον στρατό, στη δικαιοσύνη, στη διοίκηση! Διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Ερντογάν, λιντσαρίσματα στρατιωτών, κλίμα φόβου και βίας στον δρόμο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στριμώχνουν τον Ερντογάν ΗΠΑ και Ευρώπη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ τρίζουν τα δόντια στον Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας οι πρώτες ακόμη και με έξοδο από το ΝΑΤΟ, ενώ η δεύτερη με διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μαζικές εκκαθαρίσεις από Ερντογάν»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σαρωτικό κύμα εκκαθαρίσεως σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος που στοίχισε τη ζωή 312 ανθρώπων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελεύθερο κάμπιγκ το ΑΠΘ 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε καταυλισμό έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου "φιλοξενούνται" περισσότεροι από 1.300 κατασκηνωτές και μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες. Με αντίσκηνα, μαγειρεία, ντουζιέρες και συσκευές υγραερίου οι κατασκηνωτές του No Border Camp μετέτρεψαν τον προαύλιο χώρο της Νομικής σε κατάλυμα και παράλληλα μετέφεραν πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας εντός του ιδρύματος. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα, οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου από χθες παρκάρουν εκτός του χώρου του ΑΠΘ".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Μου χρωστάς το κεφάλι σου
"Κάθε άλλο παρά ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Τουρκία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Θύμα δολοφονικής ενέδρας έπεσε ο αντιδήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Άγνωστος τον πυροβόλησε στο κεφάλι στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απόλυτα προσηλωμένοι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι τόσο η Κομισιόν όσο και η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα προσανατολισμένες στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ούτε κουβέντα για το πλεόνασμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει αυτά που έχει ήδη συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά χθες κατά την επίσκεψη του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
"Έλλειψη προσωπικού και ελλιπής χρηματοδότηση, που περιορίζει το φάσμα λειτουργιών και δραστηριοτήτων με επίπτωση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νέα έρευνα της για τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Το άλλο με το Νοor One» το ξέρετε;
"«Ορφανοί» έμειναν οι 2,1 τόνοι ηρωίνης του «Noor One», όπως προκύπτει από την απάφαση-χάδι (δεδομένου του βαρύτατου κατηγορητηρίου αλλά και της εισαγγελικης πρότασης-φωτιά) του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για όσους κάθισαν στο εδώλιο για την πολύκροτη υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 18 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ, σύμφωνα με την ετυμηγορία, η εγκληματική οργάνωση δεν είχε ούτε εγκέφαλο ούτε χρηματοδότη για το φορτίο", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

FREDDO: Όργια σατανιστών στην Πανσέληνο
Η εφημερίδα γράφει ότι "απομεινάρια μικρών νεκρών ζώων, κεριά σβησμένα και ίχνη από κάρβουνο με το οποίο έχουν σχηματιστεί σχήματα πεντάλφας ή ακόμη και κύκλοι μέσα στους οποίους υπάρχουν ίχνη από καρβουνιασμένα ξύλα. Είναι μόνο μερικά από τα μακάβρια ευρήματα που εντοπίστηκαν μέσα σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη Νέα Μάκρη, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής". 

KONTRA NEWS: «Προσοχή μην μπλέξουμε σε επικίνδυνα παιχνίδια με Τουρκία»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στην Τουρκία και απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

STAR PRESS: Έσπασε στο ξύλο γνωστή παρουσιάστρια
"Σε άθλια κατάσταση και κλεισμένη στο σπίτι της βρίσκεται αυτές τις ημέρες πασίγνωστη παρουσιάστρια. Αιτία; Ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη από το σύντροφό της, ο οποίος, τυφλωμένος από ζήλια και μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, της φέρθηκε τόσο βάναυσα, που τα ουρλιαχτά της κοπέλας από τιε μπουνιές και τις κλωτσιές που έφαγε ακούστηκαν σε όλα τα νότια προάστια", γράφει η εφημερίδα. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων καθώς αργά χθες οι εκπρόθεσμοι των θεσμών ενέκριναν το σχετικό ελληνικό αίτημα που είχε υποβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τουρκική 'σκιά'»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στάση αναμονής από ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Τουρισμοί παράγοντες αγωνιούν για την ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή. Συναγερμός για νέο κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία».