Πολύ κακό για το... τίποτα, σήμερα το απόγευμα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σχετικά με το θέμα της Πλατείας Ελευθερίας.


Ως γνωστόν, στην πλατεία που τώρα λειτουργεί ως πάρκινγκ, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πάρκο μνήμης, στο οποίο θα υπάρχει το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και ειδικά παρατηρητήρια για να μπορεί κάποιος να βλέπει τα τείχη της πόλης που υπάρχουν κάτω από αυτήν. Η σχετική μελέτη έχει γίνει, έχει βραβευθεί αλλά... χρήματα για την κατασκευή δεν υπάρχουν...

Στο μεταξύ, η πλατεία συνεχίζει να λειτουργεί ως πάρκινγκ, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη (το θέμα είναι σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας).

Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να συζητηθεί αν θα ληφθεί απόφαση Διοικητικής Αποβολής του πάρκινγκ, ή όχι, με τις υπηρεσίες του Δήμου να προτείνουν την αποβολή της επιχείρησης. Η εξέλιξη της συζήτησης, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική:

Πληροφόρηση από το δήμο ζήτησε ο επικεφαλής των "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, ενώ η σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Στέλλα Αβραμίδου, είπε πως δεν αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο γίνεται η αποβολή, αφού δεν υπάρχει ώριμη μελέτη για το τι θα γίνει στην πλατεία μετά.

Ο Λ. Κιοσέογλου, εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις Δημόσιας Τάξης, υποστήριξε ότι ίσως θα έπρεπε να μην προχωρήσει το θέμα, επειδή δεν υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή, καθώς εκκρεμεί η δικαστική απόφαση. Αντίθετα, ο αντιδήμαρχος Έργων, Αθ. Παππάς, υποστήριξε πως στο τέλος του χρόνου θα αρχίσει η κατασκευή της πλατείας και του χώρου πρασίνου.

Όταν,όμως, πήρε το λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε... αναβολή λήψης απόφασης, έως ότου βρεθούν χρήματα για το έργο. 

Αντίθετα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, υποστήριξε πως το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να πάρει απόφαση διοικητικής αποβολής της επιχείρησης.

Τελικά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα με ευθύνη της διοίκησης, η πρόταση έγινε δεκτή καθώς την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο δήμαρχος, η αντιδήμαρχος οικονομικών... επείσθη και το θέμα αναβλήθηκε...