Μια «ανάσα» πριν την κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών βρίσκεται η Εθνική Ομάδα των Γυναικών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η γυναικεία ομάδα φτάνει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.


Σήμερα στη φάση των «4» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα επιβλήθηκε επί της Ιταλίας με σκορ 56 - 46 και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους αύριο, Σάββατο, στις 16:00 με τη Λιθουανία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, με μοναδικό στόχο το χρυσό μετάλλιο.

«Ζούμε το όνειρό μας, θέλουμε να κάνουμε περήφανη όλη την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε σε τελικό και ήρθε η στιγμή να τα δώσουμε όλα και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου», δήλωσε η προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Αθηνά Ζέρβα.

Από την πλευρά της η αρχηγός της ομάδας Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, δήλωσε: «το δύσκολο πέρασε, αύριο πάμε για το χρυσό μετάλλιο. Έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αύριο γράφουμε ιστορία. Είμαστε πολύ περήφανες».

Για την 5η θέση η Εθνική Ανδρών 

Την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ Κωφών θα διεκδικήσει αύριο η Εθνική μας Ομάδα των Ανδρών. 

Μετά την ήττα σε νοκ άουτ αγώνα από την Ουκρανία στα προημιτελικά, οι άνδρες αντιμετώπισαν σήμερα την Τουρκία σε αγώνες κατάταξης για την 5-8 θέση. Οι παίκτες του Γιάννη Παπαδόπουλου επικράτησαν στο παιχνίδι με τους Τούρκους που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Αμπελοκήπων με σκορ 84-50. 

Αύριο, Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, θα αναμετρηθούν με το Ισραήλ για τις θέσεις 5-6 στο γήπεδο της Καλαμαριάς.